Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Video: Evert Jan Pasman

Zwolle – Zondagmiddag staat PEC Zwolle tegenover FC Utrecht. In de Domstad, waar al om 12.15 uur wordt afgetrapt, zullen beide ploegen jagen op de eerste overwinning van het seizoen. Winnen in Utrecht, is voor de Zwollenaren al wat jaren geleden.

Het waren Thomas Lam en Stef Nijland die de Zwollenaren op 1 februari 2015 de laatste zege op Utrechtste bodem bezorgden. Sindsdien werd er zowel in de competitie als in de play-offs verloren in de Galgenwaard. Zondagmiddag een nieuwe kans om deze reeks te doorbreken en de eerste punten van het seizoen te pakken. Waar PEC Zwolle vorige week begon met een 2-3 verlies tegen sc Heerenveen, slikte FC Utrecht een forse 4-0 nederlaag bij titelhouder PSV. Ondanks de vier tegentreffers, liet Utrecht ziet niet volledig onder de voet lopen. Bovendien incasseerde het drie van de vier tegendoelpunten uit spelhervattingen.

Utrecht zat de afgelopen maanden niet stil als het op transfergebied aankomt. Naast de nodige nieuwkomers die werden verwelkomd, werd ook het contract verlengd van doelman David Jensen. Niemand heeft het in de Galgenwaard nog over Robbin Ruiter. Na het vertrek van de keeper naar Engeland werd Jensen doorgeschoven. Die plaats heeft de Deen niet meer afgestaan. Het vertrouwen dat de technische staf in de 26-jarige doelman heeft, werd begin deze maand ook nog eens op papier onderstreept. Het huidige contract van de oud-keeper van FC Nordsjaelland werd opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. Alleen Nicolai Brock-Madsen en Mustafa Saymak wisten in het verleden te scoren bij Jensen. Zowel in Utrecht als in Zwolle wist het tweetal dat te presteren. Slechts eenmaal leverde dat ook meer op dan enkel een vermelding op het wedstrijdformulier. Vorig seizoen was de treffer van Saymak in eigen huis voldoende voor een punt.

Zondagmiddag zal PEC Zwolle trachten de effectiviteit te tonen, die Heerenveen afgelopen vrijdag voor rust liet zien. De Friezen wisten in de tweede helft weliswaar geen enkele keer op doel te schieten, maar hadden dat voor de thee wel driemaal met succes gedaan. Een kansenregen aan het begin van de tweede helft leverde PEC Zwolle ‘slechts’ één doelpunt op, gemaakt vanaf de strafschopstip. Daar was Mike van Duinen verantwoordelijk voor. De spits die ook voor rust scoorde boekte zodoende nog wel een kleine persoonlijke overwinning. Zondagmiddag heeft de selectie een nieuwe kans om de eerste teamoverwinning uit het vuur te slepen. Het wordt hierbij aangemoedigd door ruim 250 fans vanuit het uitvak. Klasse dat jullie met de club meereizen naar de Domstad.

Datum en tijdstip: Zondag 19 augustus, 12.15 uur:

Wedstrijd: FC Utrecht – PEC Zwolle

Stadion: Galgenwaard

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Assistent-scheidsrechters: Richard Polman en Patrick Langkamp

Official: Luca Cantineau

VAR: Christiaan Bax

Assistent-VAR: Jannick van der Laan

Gerelateerde artikelen

Back to top button