Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Voorbeschouwing FC Groningen – PEC Zwolle

Video: Evert Jan Pasman

Zwolle – Zondagmiddag speelt PEC Zwolle de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Net als de eerste in Utrecht, begint deze al om 12.15 uur. Tegenstander is FC Groningen, de ploeg van trainer Danny Buijs, die afgelopen zomer het stokje overnam van Ernest Faber.

Met het einde van transferdeadlineday in zicht kan langzaamaan de balans worden opgemaakt. Beide ploegen raakten spelers kwijt, maar wisten zich ook weer te versterken. FC Groningen liet woensdagavond voormalig Zwollenaar Jesper Drost vertrekken naar Almelo en nam een dag eerder afscheid van Tom van Weert. De aanvaller zag zichzelf niet langer in Groningen voetballen en vertrok naar Aalborg. Van die club werd Jannik Pohl (22) overgenomen. Met de spelersruil heeft FC Groningen nu een Deense jeugdinternational in dienst.

Vorig weekend stonden de tegenstanders van zondag samen onderaan in de Eredivisie. Het lukte de Groningers echter om van de hatelijke nul af te komen, door op bezoek bij promovendus De Graafschap een minimale zege te boeken: 0-1. Ook PEC Zwolle leek lang op weg naar het eerste succesje, maar oogstte na afloop van de thuiswedstrijd tegen landskampioen PSV enkel lof voor het getoonde spel. De punten gingen door een laat doelpunt van de Brabanders mee in de bus naar Eindhoven. Het verzorgde, aanvallende spel – PEC Zwolle kreeg in de tweede helft flinke kansen om zelf de winnende goal te forceren – zorgde dan toch nog voor optimisme na afloop, al overheerste begrijpelijkerwijs de teleurstelling. Het is nu zaak dat de puzzelstukjes goed vallen.

Vrijdagmiddag werden er nog enkele nieuwe puzzelstukjes toegevoegd. Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli (beiden 19 jaar) zijn vanaf heden inzetbaar. Het Italiaanse tweetal is voor een jaar gehuurd van US Sassuolo uit de Serie A en zijn versterkingen voor in de breedte. Scamacca, die in het shirt van Jong PSV al wat ervaring opdeed in Nederland, fungeert als aanvaller, terwijl Tripadelli als linksback kan worden opgesteld. Eerder deze week werd Thomas Lam al teruggehaald van Nottingham Forest, als extra defensieve versterking. Ouasim Bouy, die voor vorig weekend al aan de selectie werd toegevoegd, wacht net als Scamacca, Tripaldelli en Lam nog op zijn eerste minuten in het Zwolle-shirt, nadat de verdediger die ook op het middenveld kan spelen, vorige week al naar Zwolle werd gehaald.

Arbitrage

Scheidsrechter zondagmiddag is Joey Kooij. Maarten Ketting en Freek Vandeursen zijn de assistent-scheidsrechters. Official is Alex Bos. VAR is Serdar Gözübüyük, die op zijn beurt geassisteerd wordt door Freek van Herk.

Bron: PEV Zwolle

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button