Nieuws uit ZwolleSportVideo SportVoetbalVoorpagina

Video – Voorbeschouwing FC Emmen – PEC Zwolle

Video: Evert Jan Pasman

Zwolle – Zondagmiddag neemt PEC Zwolle het in Emmen op tegen promovendus FC Emmen. Net zoals voor alle andere clubs in de Eredivisie, treft ook PEC Zwolle de Drentse tegenstander voor het eerst op het hoogste niveau.

Sparta Rotterdam en FC Emmen wisselden eind vorig seizoen in de play-offs van divisie. Na twee onderlinge wedstrijden bewerkstelligde FC Emmen op Het Kasteel datgene waar voorafgaand aan het seizoen 2017/2018 niemand aan de Oude Meerdijk rekening mee had gehouden: promotie naar de Eredivisie. Aan de hand van trainer/coach Dick Lukkien en voormalig Zwolle-speler Anco Jansen werd de historische prestatie een feit. Vier maanden later is de sfeer in de provincie waar tot dit seizoen nog nooit Eredivisie gespeeld werd, nog altijd opperbest. Met twee overwinningen (één in de eerste speelronde en één vorige week) en een gelijkspel, heeft de club al zeven punten vergaard. Opvallend is dat beide zeges geboekt werden buitenshuis, met een driepunter in Utrecht als meest verrassende resultaat.

Het geeft eens te meer aan dat met de promovendus serieus rekening moet worden gehouden. Lukkien heeft een sterk team staan met spelers die zich maar wat graag willen bewijzen in de Eredivisie. Naast de al eerder genoemde Jansen, maakt ook Wouter Marinus deel uit van de selectie. En daar blijft het niet bij wat betreft Zwolse invloeden. Alexander Bannink is de derde voormalig Blauwvinger die het rood-wit van de FC draagt. Bannink is ook de enige van het drietal die als speler zowel met Zwolle als Emmen de promotie meemaakte.

Voor PEC Zwolle hangt de vlag er anders bij. Het heeft vier punten minder dan de Emmenaren en eveneens nog niet thuis gewonnen. Tegen Vitesse lukte het niet om de overwinning in en tegen Groningen een goed vervolg te geven. Voor rust moest het team twee goals incasseren (één na tussenkomst van de VAR en één na een foute terugspeelbal) en na de thee lukte het niet om ondanks een handvol kansen de aansluitingstreffer te forceren. In Emmen krijgt PEC Zwolle zondag een nieuwe kans om de weg naar boven in te slaan en tevens de tweede uitoverwinning op rij te boeken.

Arbitrage

Björn Kuipers heeft de leiding over FC Emmen – PEC Zwolle en wordt daarbij geassisteerd door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Het is de tweede wedstrijd van de Zwollenaren die Kuipers krijgt toegewezen. Eerder stond ook PEC Zwolle – PSV onder zijn leiding. Afgelopen woensdag was het drietal nog aan het werk in Santiago Bernabéu, waar de wedstrijd Real Madrid – AS Roma werd gespeeld. Official in Emmen zondag is Stan Teuben. De VAR is in handen van Rob Dieperink die op zijn beurt weer wordt bijgestaan door Joost van Zuilen.

Bron: PEC Zwolle

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button