Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Zwolle – Komende zondag staat voor PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Om 14.30 uur trappen de Zwollenaren af in het AFAS stadion tegen de ploeg uit Alkmaar. In deze voorbeschouwing vind je meer informatie over de vorm van beide ploegen, de meest recente duels en wordt er een ex-Zwollenaar die nu bij AZ voetbalt in de spotlights gezet.

Vorm

De ploeg uit Alkmaar staat na 23 speelrondes op een knappe vijfde plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach John van den Brom speelde dit seizoen negen keer gelijk, verloor er vijf en wist negen keer drie punten te behalen. Twee weken geleden won AZ nog knap van sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion. Hiermee werd de serie van drie competitieduels zonder zege beëindigd. Afgelopen zaterdag wisten de Alkmaarders één punt mee te nemen uit Tilburg, waar met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Willem II. In de maand februari speelden de Blauwvingers drie wedstrijden. Daarin werd er gewonnen van Sparta Rotterdam en N.E.C en afgelopen zaterdag verloren van FC Utrecht. Hierdoor staan ze nu op de dertiende plaats, met slechts twee punten achterstand op nummer 12, N.E.C en drie punten achterstand op Willem II, dat elfde staat.

Eerdere ontmoetingen

PEC Zwolle en AZ stonden tot dusver 54 keer tegenover elkaar. Daarvan wisten de Blauwvingers twaalf wedstrijden te winnen en eindigde het twaalf keer in een gelijkspel. In het seizoen 1990-1991 troffen de teams elkaar zelfs vier keer keer. Het toenmalig FC Zwolle kwam uit in de Eerste Divisie. FC Zwolle speelde thuis gelijk tegen AZ maar verloor in de uitwedstrijd uit met 4-1. Tijdens de nacompetitie dat seizoen waren de Zwollenaren de baas in de onderlinge duels. In het Oosterenk stadion werd er met 2-2 gelijkgespeeld en het uitduel werd met 1-2 gewonnen in de Alkmaarderhout. Marco Roelofsen nam in de slotfase van die wedstrijd de winnende treffer voor zijn rekening. Hieronder een overzicht van de meest recente duels tussen PEC Zwolle en AZ.

18-09-2016 PEC Zwolle – AZ 0-2 Eredivisie
16-04-2016 AZ – PEC Zwolle 5-1 Eredivisie
13-12-2015 PEC Zwolle – AZ 2-1 Eredivisie
24-01-2015 PEC Zwolle – AZ 1-1 Eredivisie
21-09-2014 AZ – PEC Zwolle 1-0 Eredivisie
23-04-2014 AZ – PEC Zwolle 2-1 Eredivisie

Oude bekenden

Zondag komen de Blauwvingers een oude bekende tegen. Bij de tegenstander heeft Ben Rienstra een verleden in Zwolle. In totaal speelde hij 46 officiële duels voor de Zwollenaren. De middenvelder draagt inmiddels de aanvoerdersband van de Alkmaarse ploeg. Ook voor verdediger Dirk Marcellis is de wedstrijd in Alkmaar bijzonder. Hij stond in zijn carrière 125 keer namens AZ binnen de lijnen.

PEC Zwolle wordt zaterdagavond in het AFAS-stadion door ruim 110 supporters naar voren gedirigeerd. Top dat jullie weer met de club meereizen in de jacht op drie belangrijke punten! Heb je geen kaart weten te bemachtigen? Dan kan je de wedstrijd volgen via FOX Sports of Twitter . Ook kan je het duel gratis komen kijken in het Supporterscafé op het stadionterrein.

Scheidsrechter van Boekel gaat het duel in goede banen leiden. De 41-jarige scheidsrechter wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Christian Dobre en Rogier Honig. Rob Dieperink is vierde official.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button