Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – Aanstaande zaterdag neemt PEC Zwolle het in de zevende speelronde van de Eredivisie op tegen Ajax. Om 19.45 uur vangt de wedstrijd tussen beide clubs aan in de Amsterdam Arena. Voor Django Warmerdam en Queensy Menig is dit een speciaal duel. Beide spelers van PEC Zwolle zijn dit seizoen gehuurd van Ajax. Ook voor Mickey van der Hart en Philippe Sandler is dit duel een weerzien met hun oude werkgever. Bij Ajax zien we één speler terug met een Zwols verleden, namelijk doelman Diederik Boer.

Vorm

Ajax staat op dit moment op de derde positie in de Eredivisie en heeft vijf punten minder dan lijstaanvoerder Feyenoord. Deze ‘verliespunten’ hebben de Amsterdammers opgelopen in de thuiswedstrijden tegen Roda JC (1-1) en Willem II (1-2 verlies). Ajax is ook actief in de Europa League. In de eerste wedstrijd van de groepsfase werd Panathinaikos FC met 1-2 verslagen. PEC Zwolle wacht na zes speelrondes nog altijd op de eerste zege van de competitie. De Zwollenaren staan met twee punten onderaan in de Eredivisie. Tevens kwamen beide ploegen deze week in actie in het KNVB bekertoernooi. Ajax versloeg Willem II met 5-0 en PEC Zwolle won in Ermelo met 1-4 van DVS’33.

Recente duels

Sinds PEC Zwolle weer op het hoogste niveau speelt, heeft het team van trainer/coach Ron Jans tien keer tegen Ajax gespeeld. De Amsterdammers wonnen vijf keer, de Zwollenaren twee keer. Drie keer werden de punten gedeeld. In het jaar 2014 was PEC Zwolle een echte plaaggeest voor Ajax. In de competitie stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord in het MAC3PARK stadion, maar dat was in de KNVB bekerfinale anders. Hierin was PEC Zwolle met maar liefst 5-1 te sterk, waardoor het voor het eerst in de geschiedenis de KNVB Beker omhoog kon houden. Ook de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal werd gewonnen door de Zwollenaren: 1-0. Dit zijn ongetwijfeld de twee mooiste zeges in de geschiedenis van PEC Zwolle. Een overzicht van de meest recente duels tussen beide teams vind je hieronder.

03-04-2016 Ajax – PEC Zwolle 3-0 Eredivisie
29-11-2015 PEC Zwolle – Ajax 0-2 Eredivisie
26-04-2015 PEC Zwolle – Ajax 1-1 Eredivisie
05-10-2014 Ajax – PEC Zwolle 0-0 Eredivisie
03-08-2014 PEC Zwolle – Ajax 1-0 Johan Cruijff Schaal
20-04-2014 PEC Zwolle – Ajax 5-1 KNVB Beker

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van Jochem Kamphuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Dobre, De Vree en Dieperink.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button