Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Video | Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond staat voor PEC Zwolle de eerste uitwedstrijd van 2017 op het programma. In het Kyocera stadion neemt de ploeg van trainer/coach Ron Jans het op tegen ADO Den Haag. De aftrap tussen beide ploegen is om 19.45 uur. Ruim tweehonderd Zwolse supporters zijn in de hofstad aanwezig om de Blauwvingers te supporten.

Vorm

ADO Den Haag heeft uit achttien speelrondes in de Eredivisie zeventien punten behaald. De ploeg uit de hofstad won vijf keer, speelde twee maal gelijk en verloor elf keer. De laatste overwinning boekten de Hagenaren in het laatste duel voor de winterstop. Toen werd er in eigen huis met 1-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. Vorige week, in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft, verloor het team van trainer/coach Zeljko Petrovic met 2-0 van sc Heerenveen. Ook PEC Zwolle is qua resultaat de winterstop niet goed uitgekomen. In het MAC3PARK stadion verloren de Zwollenaren zondagmiddag met 1-3 van Ajax. De laatste competitiezege van de Blauwvingers was op zondag 30 oktober. Toen won de ploeg van Jans met 3-1 van Go Ahead Eagles. Dit is één van de drie zeges die de Zwollenaren tot op heden hebben geboekt. Met veertien punten staat PEC Zwolle op dit moment op de zestiende plaats, twee plaatsen onder de tegenstander van zaterdag.

Recente duels

PEC Zwolle en ADO Den Haag zijn elkaar dit seizoen al eerder tegengekomen. Op 30 september 2016 behaalden de Blauwvingers toen hun eerste competitiezege van dit voetbaljaar. De ploeg van Jans won met 2-1 van de Hagenezen, nadat het vroeg in de tweede helft op achterstand was gekomen. Namens PEC Zwolle scoorde Youness Mokhtar tweemaal en Tom Trybull was trefzeker voor de uitploeg. Ook in voorgaande jaren boekten de Zwollenaren goede resultaten tegen het team uit Den Haag. In de laatste negen ontmoetingen won de Zwolse ploeg zes keer en speelde het twee keer gelijk. ADO Den Haag won slechts één van deze onderlinge duels. De laatste overwinning van PEC Zwolle in Den Haag was vorig seizoen. Na geweldige doelpunten van Rick Dekker en Lars Veldwijk stond er een 0-2 eindstand op het scorebord. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

30-09-2016 PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-1 Eredivisie
19-02-2016 ADO Den Haag – PEC Zwolle 0-2 Eredivisie
19-09-2015 PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-1 Eredivisie
21-02-2015 ADO Den Haag – PEC Zwolle 3-2 Eredivisie
07-12-2014 PEC Zwolle – ADO Den Haag 3-1 Eredivisie

Ken je deze speler nog?

Oud-voetballer Santi Kolk kwam in zijn voetbalcarriére uit voor zowel voormalig FC Zwolle als ADO Den Haag. De aanvaller speelde in verschillende periodes in totaal drie en een half seizoen voor de ploeg uit de Hofstad. In 65 wedstrijden voor de Hagenaren, in zowel de Eerste Divisie als de Eredivisie, scoorde Kolk zestien keer. In het voetbaljaar 2005-2006 was de speler actief voor FC Zwolle in de Eerste Divisie, dat hem had gehuurd van Feyenoord. De geboren Hagenees maakte in 29 duels achttien doelpunten, waarmee hij de topscoorder werd in de competitie. Hij bezorgde de Zwollenaren in dat seizoen onder andere de tweede periodetitel.

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van Christiaan Bax. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Dongen, Brondijk en Mulder.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button