Gemeenteraadsverkiezingen 2022KabelkrantNieuws uit Zwolle

Tour de Force

Campagne om ‘de fiets op 1 te zetten’ voor kandidaat-raadsleden in Zwolle

Zwolle – ‘Zet de Fiets op 1’, dat was de boodschap tijdens een fietstour die zaterdag 12 maart jl. werd georganiseerd in Zwolle. De tour is onderdeel van een landelijke campagne om kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart a.s. te wijzen op het belang van goede fietsvoorzieningen in de stad.

Fietsburgemeester en voormalige profwielrenner Marijn de Vries fietste samen met kandidaat-raadsleden, de Fietsersbond en andere betrokkenen langs een aantal herkenbare fietsprojecten in de stad. “Zwolle heeft het qua verkeersveiligheid al goed voor elkaar. Maar tegelijkertijd moeten we blijven investeren in voorzieningen om de stad nog aantrekkelijker en veiliger te maken voor fietsers“, aldus de De Vries.

Fiets op 1

De landelijke campagne ‘Zet de Fiets op 1’ is een initiatief van Tour de Force, een samenwerkingsverband van overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en platforms die zich inzetten voor ‘de fiets’ in Nederland. Juist de lokale politiek kan het verschil maken, aldus voorzitter Henk Brink van Tour de Force. “Ook het Rijk en provincies hebben een verantwoordelijkheid, maar gemeentebesturen zijn nu aan zet. Zonder betere en veiligere fietsinfrastructuur, brede fietspaden, fietssnelwegen en stallingen kunnen we de benodigde schaalsprong niet maken. De lokale politici die straks een coalitieakkoord gaan opstellen, of juist in de oppositie zitten, kunnen daaraan bijdragen door de fiets een prominente plek geven. Als zij goed kijken waar ze hun euro het beste in kunnen investeren, dan zien ze snel dat investeren in fietsen de beste investering is. Zij kunnen inwoners verleiden om nog vaker op het zadel te stappen.”

Lees hier meer over de campagne en de oproep van Tour de Force aan (kandidaat-)gemeenteraadsleden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button