Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Vernieuwde speeltuin aan de Vordensbeek feestelijk geopend

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Het was zaterdagochtend een feestje in de speeltuin aan de Vordensbeek in de wijk Aa-landen. Buurtbewoners hebben er met hulp van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel namelijk de speeltuin een make-over gegeven. Alle werkzaamheden zijn klaar, en dus was het tijd om de speeltuin feestelijk te openen.

Er zijn meer speelmogelijkheden voor de kinderen in de nieuwe speeltuin. Zo is er een balans-parcours, pingelpaaltjes en ook is er een jeu-de-boules-baan aangelegd. Ook is er een duikelstang bijgekomen. Daarnaast zijn de in- en uitgangen van het speeltuintje verbeterd, zodat de kinderen niet makkelijk zomaar de weg op kunnen rennen.

Alle kinderen uit de buurt knipten samen het lintje door om hun nieuwe speeltuin écht te openen. Daarna was het, passend bij het lekkere weer, tijd voor een heerlijk schepijsje. Geschept door één van de buren, Harry van Vilsteren.

Plannen voor het vernieuwen van de speeltuin ontstonden vorig jaar, en werden daarna al snel omgezet in echte actie. Dat gebeurde door een groep kartrekkers bestaande uit Engeline Plaggenmarsch, Harry van Vilsteren, Harmen Michel en Jules Spaanjaars.

Omdat de speeltuin eigendom van de gemeente Zwolle is, legde de buurt de plannen voor aan wijkbeheerder Monique Wiegers. “Dit is een hele mooie en zeer betrokken buurt. Ik werd echt aangenaam verrast met een kant en klaar plan. Helemaal geweldig is dat de buurt niet alleen de financiering heeft geregeld, maar ook de werkzaamheden zelf uitvoert.”, zo vertelt Wiegers op de website van de gemeente Zwolle ().

Wethouder Michiel van Willigen was zaterdag ook bij de opening, en vertelde dat hij deze actie een voorbeeld voor de rest van Zwolle vindt.

De buurtbewoners hebben met een grote groep twee volle zaterdagen hard gewerkt om dit resultaat te realiseren. En daar zijn ze trots op. Ook omdat ze zien dat er nu meer mensen dan voorheen naar de speeltuin komen, en er zelfs kinderen ‘van veraf’ naar de mooie nieuwe speeltuin komen. De wijk gaat zo dus een heel lekkere zomer tegemoet, met hun vernieuwde, levendige, speelplaats.

Gerelateerde artikelen

Back to top button