Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZwolle Kiest

Video – Verhalenkaravaan GroenLinks Zwolle: ‘Soms moet je even in een bak met warm water staan’

Zwolle – Inwoners van Zwolle Zuid konden zaterdag genieten van bijzondere verhalen. GroenLinks Zwolle stond met een pop-up verhalenkaravaan in het winkelcentrum en later op de dag in het park de Schellerdriehoek. Op een podium werden bekende grote verhalen verbonden met kleine persoonlijke verhalen waarbij de belangrijke verkiezingsthema’s centraal stonden. Grote duurzame verkiezingsthema’s die beginnen bij jezelf.


Video: Martin van der Hooft

 

Groen Links Karavaan in Winkelcentrum Zwolle Zuid

Soms moet je even in een bak met warm water staan

Zo sprak verhalenverteller Stan Fritschy over het kunstwerk “Au-bain-marie” dat op de rotonde achter het Winkelcentrum Zwolle Zuid staat. Het werk is een beeltenis van Marie die in een warmwaterpannetje staat. Met de uitspraak van Fritschy ‘Soms moet je even in een bak met warm water staan’, legt hij de link naar een duurzame toekomst, één van de speerpunten van GroenLinks.

 

Klimaatadaptatie en circulaire economie

Aandacht was er voor Ruimte voor de Rivier, en dus klimaatadaptatie, in het verhaal ‘Van vogels, als boer-in-spe, via de IJssel naar hoe de politiek Ruimte voor de rivier bedacht….’. De circulaire economie kwam aan bod met de story’Je eigen voetbalcluppie en de liefde voor PEC Zwolle, resulterend in een zelf gebreide sjaal waarmee je je nu in een sauna zou wanen’.

GroenLinks Zwolle met Karavaan bij Schelkerhoeve

De verhalen werden muzikaal omlijst door Jasper Deen. GroenLinks lijsttrekker Sylvana Rikkert interviewde enkele bewoners van de wijk.

GroenLinks Zwolle met Karavaan bij Schelkerhoeve

Gerelateerde artikelen

Back to top button