EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Vele aanhakers bij start stadswandelingen-seizoen Zwolle

'Zwaan Kleef Aan!'

Zwolle – Stadswandelingen zijn een echte toeristische attractie voor Zwolle. In 2017 namen maar liefst 7.500 mensen deel aan één van de stadsrondleidingen door de historische binnenstad.  Wandelingen met verschillende thema’s.

Goede Vrijdag was de start van het nieuwe seizoen. Met de bijzondere wandeling ‘Zwaan Kleef Aan!’ kon het publiek gratis aanhaken bij één van de gidsen met witte paraplu. Het publiek trof ze aan op allerlei bijzonder plekken in de stad met een verhaal. Aan het einde van de wandeling was er sprake van een bontgekleurd gezelschap van publiek, historische figuren en bijna alle gidsen met witte paraplu.

Stadsrondleidingen Zwolle organiseert historische stadswandelingen door de Zwolse binnenstad. Ze hebben 26 gidsen, dit is een verdubbeling van het aantal gidsen sinds maart 2017. In 2017 groeide het aantal deelnemers aan de historische stadswandeling van 6000 naar 7500 ten opzichte van 2016. Stadsrondleidingen Zwolle is sinds 1 januari 2017 onderdeel van het Zwolse Balletjeshuis. Stadsrondleidingen zijn gericht op zowel Zwollenaars als toeristen. Er zijn veel thema’s waaruit gekozen kan worden.
Stadswandelingen

Gerelateerde artikelen

Back to top button