Nieuws uit ZwolleProgramma'sTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO – Veel vrijwilligers op zonnige dagen NLdoet Zwolle

Zwolle – Heel wat Zwollenaren hebben vrijdag en zaterdag meegedaan aan de vrijwilligersactie NLdoet. Zo konden de enthousiaste vrijwilligers op meer dan 50 locaties in Zwolle de handen uit de mouwen steken. Het was prachtig weer voor de vele buitenklussen die op het programma stonden.

Zo werd er in de Wipstrik bij wijkcentrum Bestevaer hard geklust aan een mooiere speeltuin. In Stadshagen stond een hele groep vrijwilligers klaar om de wilgen te knotten en vervolgens mooie takkenhagen te maken voor insecten en vogels. En in de Aa-landen werkte een groep vrouwen aan quilt dekentjes voor zieke kinderen. De groep werkt onder de naam Droomdekentjes.

NLdoet

NLdoet heeft vrijdag en zaterdag een recordaantal van 9500 klussen in heel Nederland, waaraan naar schatting 350.000 Nederlanders vrijwillig meewerken. NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds, waarvan Willem-Alexander en Máxima het beschermpaar zijn.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button