Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO – Vaatje haring wordt in Zwolle geveild voor 24.000 euro

Zwolle – “Voor de tweede keer! Beste mensen, niemand meer dan 24.000 euro”, riep de veilingmeester woensdagavond op de Zwolse Haringparty. “En dat begrijp ik, het is een machtig mooi bedrag, Lex, super bedankt, de haringen zijn voor jou voor 24.000 euro!” Onder luid applaus ging het vaatje Hollandse Nieuwe naar de hoogste bieder Lex Reijnen. En dat allemaal voor het goede doel Intermezzo.

Intermezzo

Traditiegetrouw vind zo rond de langste dag van het jaar de Zwolse Haringparty plaats. Ook dit jaar vormde de golfbaan van Golfclub Zwolle weer het decor voor dit festival. Tijdens de avond werden prijzen verloot die beschikbaar waren gesteld door bedrijven en organisaties uit Zwolle. Hoogtepunt van de avond was de veiling van het vaatje Hollandse Nieuwe. En die leverde dit keer een astronomisch hoog bedrag op van maar liefst 24.000 euro.

84.100 totale opbrengst

Veilingmeester Notaris Dick Timmerman van Het Notarieel hamerde verder 15 veilingitems af, waarop de aanwezige gasten enthousiast boden. Zo werd een volledig verzorgd bezoek aan een wedstrijd van F.C. Liverpool voor 11.000 euro verkocht. Een kunstwerk van Ronald A. Westerhuis leverde 8.000 euro op. Een bijzonder veilingitem was de mogelijkheid om een dagdeel mee te lopen met de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, dat voor 4.000 euro werd geveild. In totaal bracht de Zwolse Haringparty 84.100 euro op.

Het geld komt allemaal ten goede aan IPSO IntermeZZo. Bij IPSO IntermeZZo, het centrum voor leven met en na kanker, zijn kankerpatiënten en hun familie van harte welkom voor een kop koffie of thee en een luisterend oor. Ook voor deskundige begeleidings- en nazorggesprekken kunnen mensen bij IntermeZZo terecht.

Rotary

De Zwolse Haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs (Rotary Zwolle, Rotary IJsselland en Rotary Zwolle-Noord) en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren