Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Video – Team Holland pakt goud op WK Streetfishing in Zwolle

Zwolle – Team Holland pakte zaterdagmiddag het goud op de eerste editie van het WK streetfishing in Zwolle. Het was voor de Nederlanders een ’thuiswedstrijd’ in de binnenstad van Zwolle.

“We hebben hier met zijn allen keihard voor gewerkt”,  vertelt Dennis Horvath, de teamcaptain van de Nederlanders. “We zijn als één team van acht man met elkaar opgetrokken, zowel tijdens het WK als in de maanden daarvoor, en hebben met zijn allen een prachtige prestatie neergezet. Daar ben ik ongelofelijk trots op.”  Het Nederlandse team pakte goud in zowel de landencompetitie als in het koppelklassement.

Sportvisserij Nederland had het WK strak georganiseerd. Via een app konden de deelnemers de gevangen via aanmelden. In het ‘zenuwcentrum’ in Academiehuis Grote Kerk in het centrum van Zwolle, werden de vangsten nauwgezet gecontroleerd en goedbevonden of afgekeurd. Uiteindelijk wad met één druk op de knop van de computer de ranking bepaald en daarmee de winnaar.

Voor wie het WK gemist heeft is er nog een kans. Op 5 november aanstaande is Zwolle wederom het toneel van de streetfishers. Dit keer voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button