Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Unieke signatuur van Anton Pieck ontdekt in Zwolse Balletjeshuis

Zwolle – Bij onderhoudswerkzaamheden in het historische Zwolse Balletjeshuis is een opzienbarende ontdekking gedaan. Tussen het dakbeschot van de oude dakbetimmering vond men tussen grote proppen papier die klaarblijkelijk als tochtwering waren gebruikt een oude gekleurde pentekening die op het eerste gezicht de signatuur van de bekende overleden tekenaar Anton Pieck draagt.

Het is een tekening van het interieur van het Zwolse Balletjeshuis zelf en de tekening lijkt gemaakt te zijn in de jaren 50 van de vorige eeuw. Wies Dull van het Zwolse Balletjeshuis is er zelf helemaal verrukt van want haar winkeltje wordt al heel vaak het Anton Pieck winkeltje van Zwolle genoemd.

Unieke tekening

Als de tekening een echte Anton Pieck is, dan is het ook zeer uniek omdat Anton Pieck, de befaamde tekenaar van mooie oude stadsgezichten, bijna nooit iets van Zwolle heeft getekend. Vreemd eigenlijk want bijvoorbeeld van Hattem, Deventer, Kampen, Elburg en Harderwijk heeft hij heel veel tekeningen gemaakt terwijl ook Zwolle als historische Hanzestad toch ook veel mooie schilderachtige plekjes kent.

Onderzoek naar vondst in Anton Pieck Research Centrum

De tekening kan op 1e Paasdag s‘middags van 13.30 uur tot 16.00 uur door belangstellenden bekeken worden in het Zwolse Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein. Daarna verhuist de tekening voor onderzoek voor onbepaalde tijd naar het Anton Pieck Research Centrum in Overveen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren