Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Stratenvolleybaltoernooi keert terug naar Westenholte; dit keer bij IJsvereniging WVF

Zwolle – Zaterdag werd, voor het eerst in jaren,  in Westenholte het stratenvolleybaltoernooi weer gehouden. Niet zoals eerder bij de voetbalvereniging maar dit keer op het gras van ijsvereniging WVF. In de winter is dit natuurlijk de locatie van de ijsbaan, maar afgelopen weekend veranderde het grasveld met de warme temperaturen bijna in een beachvolleybalveld. Het evenement, zo’n 10 jaar geleden al een groot succes, beleeft hiermee een nieuwe start.

Sonny van de organisatie legt uit: “Het is jarenlang weg geweest. Vroeger was het enorm, met op zijn hoogtijdagen wel 140 teams die meededen. Dit jaar hebben we twaalf teams, maar we hopen dat aantal in de toekomst weer te verhogen.”

We hebben hier met de hond wel door de wijk gewandeld en dan zag je soms toch wat teams stiekem oefenen. Sonny, organisatie

 

De sfeer op het veld was met die twaalf teams al meer dan goed. Op de vraag hoe het ging riepen de, in gele shirtjes gehulde, volleyballers van de Koolzaadweg lachend: “Fantastisch, we hebben zelfs al een set gewonnen!”. Veel teams speelden mee voor de gezelligheid maar er waren ook iets fanatiekere teams bij vertelt Sonny: “We hebben hier met de hond wel door de wijk gewandeld en dan zag je soms toch wat teams stiekem oefenen.” De organisatie hoopt dat mensen door de voorbereidingen elkaar ook weer beter leren kennen in de wijk: “Dat de buren weer samenkomen en dat je weer weet wie er naast je woont”.

Bij de volleyballers van de Meester Koolenweg is dat al aardig gelukt. Gehuld in oranje shirtjes vertelt een volleyballer enthousiast: “De laatste ronde. We gaan ons helemaal geven!”. Het team dat de huisnummers als rugnummer heeft achterop de T-shirts trekt gebroederlijk naar het veld.

De dag was een groot succes, wat betreft de organisatie,  mede dankzij de IJsvereniging: ” We zijn blij dat we gebruik mochten maken van de ijsvereniging en dat zij hier ook zo enthousiast over waren. Superleuk zo.”

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren