Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

[Video] Stoptober campagne in Zwolle gestart

Zwolle – De gemeente Zwolle doet mee aan de landelijk campagne Stoptober. Rokers worden uitgedaagd om 28 dagen lang te stoppen. Vanochtend vond de aftrap plaats op

Het geheim van de jaarlijkst campagnemaand zit hem in de positieve aanpak en de steun die Stoptober biedt. Deelnemers kunnen via de Stoptober-app lezen wat stoppen met roken betekent voor de gezondheid. Deelnemers ontvang tips en lezen wat ze zoal kunnen verwachten gedurende die 28 dagen.
Via social media als Facebook, Twitter en Instagram hebben de rokers contact met anderen die hetzelfde doormaken en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden. Ook komt er regelmatig een filmpjes van één van de vloggers voorbij voor wat afleiding.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn die 28 dagen goed te overzien.

En is zijn die 28 dagen eenmaal gehaald dan heeft een stopper vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen. Dat verklaart het succes van Stoptober.

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds (voorheen Astma Fonds), Alliantie Nederland Rookvrij, GGD GHOR Nederland en Trimbos-Instituut. Wendy van Dijk is de nieuwe ambassadrice van Stoptober.

Gerelateerde artikelen

Back to top button