Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Stationszanger Hans Jansen over nieuwe piano: ‘Mensen wachten even, kijken om, glimlachen een keer’

Zwolle – Donderdagavond wijdde, de met ‘Wicked Game’ bekend geworden, Hans Jansen de nieuwe piano op station Zwolle in. Tijdens de avondspits in de reizigerstunnel liet de Zwolse stationszanger de eerste klanken van de nieuwe piano laten horen. Naast eigen repertoire was er ook ruimte voor verzoeknummers van de passerende reizigers.

 

Mensen wachten even,  kijken om,  glimlachen een keer. Iedereen is altijd zo gehaast en muziek geeft dan net even wat rust. Het kan net even dat minuutje zijn waarvan je denkt – ik wacht even. Bij de piano in plaats van gehaast op het perron. Hans Jansen

 

Social Media hit

Vorig jaar november werd Hans Jansen een regelrechte hit op social media na zijn optreden in de stationshal. Dit nadat een toevallige voorbijganger Hans filmde terwijl hij het nummer ‘Wicked Game’  teb gehore bracht op de stationspiano. en daarna het filmpje poste. Vervolgens werd Hans Jansen gevraagd voor diverse interviews en om op te treden bij een aantal grote radiozenders, onder andere in het programma van Giel Beelen bij Veronica 103FM.

Recordpoging

Hij draagt de oude stationspiano een warm hart toe: “Hij heeft mij veel goeds gebracht”.  Binnenkort gaat hij een recordpoging doen om op één dag alle stationspiano’s in Nederland te bespelen.

Voor iedereen

De openbare Stationspiano is toegankelijk voor iedereen. Dit heeft ook op andere stations al vaak voor leuke verassingen gezorgd. NS heeft (soms in samenwerking met andere partijen) op een aantal stations in Nederland een piano staan o.a. in Leeuwarden, Groningen en Nijmegen. De piano’s hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten leuk te maken. ‘Op het station is namelijk meer te halen dan je trein’,  zo stelt de NS.

Gerelateerde artikelen

Back to top button