BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Start sloop voormalige discotheek X-Ray: wat komt er voor terug?

Zwolle – Sloopbedrijf De Scheffer Groep is dinsdag begonnen met de sloop van de voormalig X-Ray discotheek aan de Blijmarkt in Zwolle. De sloop is onderdeel van het project ”De Blijde”. Wanneer dit project is gerealiseerd herbergt het 11 luxe appartementen en 5 penthouses.

Omdat de ruimte zeer beperkt is, wordt er gebruik gemaakt van een Volvo ECR235E 25 tons binnendraaier. Deze gaat letterlijk een baan maken tussen de te handhaven gebouwen. Om een begin te kunnen maken zal de Blijmarkt de eerste twee dagen afgesloten zijn, en zal het verkeer middels verkeersbegeleiders veilig worden omgeleid.

De Scheffer Groep heeft ervaring met complexe, binnenstedelijke sloopwerken. Zo sloopten ze de afgelopen jaren de voormalig bioscoop en bibliotheek in het centrum van Zwolle.

Historisch Centrum Overijssel
Gele poster van de Zwolse discotheek The Q (voorheen X-Ray) waarop reclame wordt gemaakt voor een latin avond op zondag 28 april 2002. Op deze avond speelde de band Son Asi en konden Cubaanse cocktails worden genuttigd. Verder waren er drie dj’s en werd er een Salsa Film vertoond. Ook kon men een gratis les salsa volgen. © Historisch Centrum Overijssel
Groenkleurig affiche dat reclame maakte voor het muzikale evenement “IJsselpop ’98” dat op 22 november 1998 in de voormalige Zwolse discotheek X-Ray aan de Blijmarkt 15 plaatsvond. Behalve de hoofdact Time Bandits traden o.a. de Zwolse bands Staal, The Friends Band en The Fax op. © Historisch Centrum Overijssel

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button