Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Stadsbakker bakt Kroonjuwelen brioches voor Koningsdag Zwolle

Zwolle – De Stadsbakker aan de Blijmarkt in Zwolle is al dagen druk in de weer. Honderden ‘Kroonjuwelen’ brioche broden moeten er worden gebakken voor de aanloop naar Koningsdag. Want als echte broodbakker kun je natuurlijke niet aankomen met oranje tompoucen! ‘We blijven wel een broodbakker, dus geen taart!’, zegt De Stadsbakker Arend Kisteman.

En dus heeft de bakker het Kroonjuweel bedacht, gemaakt van een zacht briochedeeg gevuld met frangipane en Zwitserse room. Bovenop zit een decoratie van mandarijntjes en een kroontje van poedersuiker. Als finishing touch gaat er een papieren oranje kroontje omheen.

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima komen op Koningsdag langs de bakkerij van de Stadsbakker. Arend hoopt dan ook dat hij een ‘Kroonjuweel’ kan aanbieden aan het Koningspaar. ‘Maar om dit voor Zwolle te doen is ook al leuk!’

Het eerste kroonjuweel werd woensdag 13 april aangeboden aan Burgemeester Henk Jan Meijer. Op de trappen voor Museum de Fundatie. Ook alle aanwezige mensen kregen een gratis Kroonjueweel om vervolgens thuis heerlijk van te genieten. Want hij smaakte heel goed. ‘Heerlijk’, zoals burgemeester Henk Jan Meijer riep na alvast een klein stukje te hebben geproefd.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button