KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Koffiemomenten bij IntermeZZo

Zwolle – Kijk wie er in de woonkamer zit en sluit aan. Ontmoet. Samen heb je aan een half woord genoeg. Dat is de inhoud van koffiemomenten bij IntermeZZo waar je lotgenoten en ervaringsgenoten kunt ontmoeten. IntermeZZo is het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker waar mensen terecht kunnen om hun fysieke en mentale veerkracht te versterken.

Koffiemomenten zijn er natuurlijk altijd wel bij IntermeZZo. Gastvrouwen en -heren ontvangen mensen die leven met en na kanker in de woonkamer. Zij schenken iets lekkers naast het vertrouwde en warme luisterende oor wat ze bieden. Wat maakt dit moment dan anders? Manager Yvonne Baars: “We merken dat onze gasten soms specifiek opzoek zijn naar lotgenoten, maar dan niet te zwaar. Juist luchtig en toegankelijk naar elkaar luisteren, van elkaar horen. Dat zien we bijvoorbeeld bij KindermeZZo waar ouders elkaar graag ontmoeten in de woonkamer terwijl hun kind bij KindermeZZo is.”

“Maar ook de vrijdagmiddaginloop waar de jonge mensen met kanker, de AYA’s, elkaar kunnen ontmoeten is in trek. Dat zette ons aan het denken. Daarom besloten we om naast de gewone inloop ook de koffiemomenten op onze agenda te zetten. Speciaal voor lotgenoten om elkaar laagdrempelig te ontmoeten. Je kunt binnenlopen, kijken wie er zit, kijken of je aansluiting vindt en even ontspannen met een kopje koffie. Die momenten dragen bij aan de kwaliteit van leven, tijdens de behandelperiode en daarna. Daarom organiseert IntermeZZo momenten waarop je elkaar kunt treffen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button