Nieuws in 60 secondenProgramma'sTV KortTweede Kamer verkiezingenVoorpagina

VIDEO – Staatssecretaris Dijksma krijgt Zwolse cheque van 2 miljoen aan vrijwilligersuren

Zwolle – Zaterdag bracht staatssecretaris Sharon Dijksma een bezoek aan de Zwolse Chr. Scoutinggroep Indaba in Oud-Ittersum. Het was voor de PvdA Zwolle de aftrap van de verkiezingscampagne. Dijksma, kreeg samen met PvdA voorzitter Hans Spekman en Overijssels kamerlid Keklik Yüçel een toelichting op het vele vrijwilligerswerk dat door de scoutinggroepen in Zwolle wordt verricht. De vele onbetaalde arbeidsuren van al deze Zwolse scoutingvrijwilligers vertegenwoordigen in geld bijna 2 miljoen euro.

Naast een leuke tijd leren de kinderen hoe zij onder lastige omstandigheden kunnen samenwerken en dat zij uitdagingen niet uit de weg moeten gaan. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor hun latere deelname in de samenleving.

Sharon Dijksma: “Dit soort vrijwilligers verdienen een enorme pluim. Ze besteden vele uren om kinderen een mooie tijd te laten beleven. Naast een leuke tijd leren de kinderen hoe zij onder lastige omstandigheden kunnen samenwerken en dat zij uitdagingen niet uit de weg moeten gaan. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor hun latere deelname in de samenleving. Ik ben ervan overtuigd dat dit vrijwilligerswerk een goede bijdrage levert aan onze maatschappelijke samenhang. Dat waarderen we bij de PvdA en die waardering willen we laten zien door een middag mee te helpen.”

PvdA Staatssecretaris Sharon Dijksma neemt cheque in ontvangst voor 2 miljoen euro aan onbetaald vrijwilligerswerk bij de scoutinggroepen in Zwolle
PvdA Staatssecretaris Sharon Dijksma neemt cheque in ontvangst voor 2 miljoen euro aan onbetaald vrijwilligerswerk bij de scoutinggroepen in Zwolle

Naast het werkbezoek aan de Scoutinggroep, waarbij de mouwen werden opgestroopt, gingen vrijwilligers van de PvdA die middag de wijk in. Zij hielden een enquête om te weten te komen wat er goed gaat en wat er beter kan in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button