Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Sinterklaasintocht Zwolle 2023

Zwolle – Regen, regen, regen, maar wat was het een feest zaterdagmiddag in Zwolle! Sinterklaas en zijn pieten kwamen met de stoomboot aan op het Rodetorenplein. Niet de normale Pakjesboot12, want die had pech onderweg. Maar met de mooie Aquamarijn en een paar bij-bootjes, want de pieten pasten er niet allemaal op.

Aangekomen op het Rodetorenplein werd Sinterklaas toegejuicht door honderden kinderen. De burgemeester heette de Sint welkom. Na een openingsfeestje op het plein met mooie snelle dansjes van onder andere D-pack begon de parade door de stad.

En dat natuurlijk op zijn paard ‘O zo snel’ die geduldig had gewacht in zijn mooie paardentrailer. ‘O zo snel’, was even niet zo snel, want het duurde even voordat de schimmel van de Sint helemaal netjes was aangekleed. Maar zodra de Sint er op zat had het paardje er helemaal zin in. Eerst nog een paar rondjes van de zaak over het grasveldje en toen kon Sinterklaas op pad over de nieuwe route.

Vele kinderen en ouders stonden al te wachten langs de kant, waarbij de pieten snoepgoed uitdeelden en er allerlei mascottes en drumbands meeliepen. Na het rondje en voor sommigen nog het feest op het plein konden de kinderen en ouders, natgeregend, maar tevreden terug naar huis. En vanavond? Ja, dat wordt natuurlijk je schoentje zetten!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button