Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – SamenLoop voor Hoop gestart in Park de Weezenlanden

Verslag - Michel Brinkhuis

Zwolle – Vierentwintig uur wandelen voor het goede doel, dat is de SamenLoop voor Hoop. Zaterdagmiddag precies om 14:00 uur verrichte de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer de aftrap van dit evenement, dat wordt georganiseerd in Park de Weezenlanden.

“SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen in estafettevorm voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.”, zo luidt de omschrijving van dit goede doelevenement.

In het zonnige Weezenlandenpark staan dit weekend heel veel tenten opgesteld, zodat er niet alleen voor de deelnemers wat te doen is, maar dat het ook echt een evenement is dat Zwollenaren kunnen bezoeken.

Na het startsein van de burgemeester werd er een ronde gelopen door eregasten. Deze eregasten zijn (ex)kankerpatiënten, als het levende bewijs dat onderzoek naar kanker loont. Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden liepen deze mensen een eerste ronde over het parcours.

Andere activiteiten die dit weekend worden georganiseerd zijn onder meer een kaarsenceremonie om 23:00 uur vanavond. “Rondom het parcours staan duizenden kaarsenzakken met persoonlijke wensen en gedachtes. Een zee van lichtjes delen de emoties en geven de warmte van herdenken, vertrouwen en hoop.”, zo beschrijft de organisatie van de SamenLoop.

Ook is er op zondag om 12:00 uur een Kinderloop, waarin kinderen op symbolische wijze hun bijdragen leveren en om 14:00 uur is de slotceremonie. Dan wordt ook bekendgemaakt hoeveel geld er met deze editie is opgehaald door alle deelnemers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button