Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – RoosArt transformeert Elvis Presley Flat in Holtenbroek met gigantisch kunstwerk

Zwolle – In de wijk Holtenbroek wordt hard gewerkt aan een nieuwe blikvanger: een gigantische muurschildering op de Elvis Presley flat aan de Palestrinalaan. Na de eerder gerealiseerde mural op de James Last flat, is het nu de beurt aan de Elvis Presley flat om getransformeerd te worden met kleurrijke kunst.

De woningcorporatie SWZ en streetartgroep Trotse Muren zijn de initiatiefnemers van dit project. De bekende streetartist Roos de Graaf, van RoosArt, is samen met haar team de komende maand druk in de weer om het kunstwerk van maar liefst 32 meter hoog en 9 meter breed te voltooien.

“Het is een multiculturele wijk hier,” vertelt Roos de Graaf. “Ik heb vier kinderen van verschillende culturen en afkomsten geschilderd. Elk kind heeft zijn eigen kleur en de kleuren mengen met elkaar, wat symbool staat voor de verschillende culturen die hier samenkomen.” De Graaf verdiepte zich eerst in de wijk en verzamelde mooie verhalen voordat ze het ontwerp digitaal op haar iPad maakte.

© rtvfocuszwolle

Met behulp van hoogwerkers en een team van vier meiden, inclusief stagiaires en oud-stagiaires, wordt de muurschildering laag voor laag opgebouwd. Het vergt een enorme hoeveelheid spuitbussen – naar schatting zo’n 100, in wel 300 verschillende tinten. Hoewel de spuitbussen niet milieuvriendelijk zijn, noemt Roos het project toch duurzaam: “Want het kunstwerk blijft echt 50 jaar tot 100 jaar mooi.  Maar de spuitbussen zelf zijn niet heel goed voor het milieu”. 

“Iedereen vraagt altijd hoe ik de verhoudingen zo goed houd. Ik verdeel mijn kunstwerk in allemaal kleine vierkantjes, waarbij je stippen op de muur ziet. Vervolgens schilder ik het vakje per vakje helemaal realistisch, en bouwen we het kunstwerk op als een soort printer.” aldus de streetartist.

De muurschildering zal onderdeel worden van een streetart route in Zwolle, die te vinden is op www.trotsemuren.nl. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om langs te komen en Roos en haar team aan het werk te zien. Als alles volgens planning verloopt, zal het kunstwerk in juli klaar zijn.

Ik verdeel mijn kunstwerk in allemaal kleine vierkantjes, waarbij je stippen op de muur ziet. Vervolgens schilder ik het vakje per vakje helemaal realistisch, en bouwen we het kunstwerk op als een soort printer. Roos, Streetartist

© rtvfocuszwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren