Voorpagina

Video – Richard Mengich, Teun Bouwhuis en Dolf Jansen over de Zwolse Halve Marathon

Video – interview Richard Mengich

Richard Mengich wil hem heel graag winnen vanavond: de Zwolse Halve Marathon . Hij ziet de hoofdprijs ‘de koe’ al helemaal lopen op zijn boerderij in Kenia.

Naar het interview

—-

ZWOLLE – Op zaterdag 9 juni 2018 wordt voor de achttiende keer de Scania Zwolse Halve Marathon georganiseerd. De organisatie is er opnieuw in geslaagd om enkele wereldtoppers naar Zwolle te halen.
Daarnaast doen er nog eens 8.500 hardlopers mee aan de gezelligste halve marathon van Nederland, met dit jaar maar liefst 35 podia langs het parcours.

Interview Dolf Jansen

In plaats van een koe een kalfje voor Dolf Jansen? Hij loopt vandaag mee in de Wavin 2 Engelse Mijlen. Jij ook?

Naar het interview

—-

Net als bij de afgelopen twee edities gaan de dames voor in de achttiende uitvoering van de Scania Zwolse Halve Marathon. De wedstrijdatletes gaan immers 7 minuten en 45 seconden eerder van start dan de mannen. Dit is het verschil tussen het parcoursrecord bij de mannen (1:00:37 van Richard Mengich in 2016) en het parcoursrecord bij de dames (1:08:22 van Flomena Chepchirchir in 2011).

Interview Teun Bouwhuis

Het parcours van de 4 Engelse Mijlen loopt vandaag net iets anders. Organisator Teun Bouwhuis vertelt over de wijzigingen, de muziektunnel en natuurlijk de koe.

Naar het interview

Gerelateerde artikelen

Back to top button