KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum snakt naar revanche tegen Pelikaan

Zwolle – VV Berkum ontvangt zaterdag, in de eerste wedstrijd na de winterstop, hekkensluiter Pelikaan S. De Zwollenaren zijn er op gebrand om genoegdoening te halen voor de uiterst zure 2-1 nederlaag. Daar liepen ze eerder dit seizoen bij Pelikaan tegenaan.

“Iedereen wil revanche, het was schandalig dat we daar niet hebben gewonnen. Bij de rust hadden we toen al met 0-4 vóór moeten staan,” beseft Berkum-verdediger Boaz Rahajaan. “Maar het loopt nu beter en wij hebben een goede voorbereiding gedraaid. We moeten onszelf niet overschatten, maar nu moet het goed komen.”

Aan flarden

Berkum kwam in augustus bij Pelikaan snel op 0-1 uit een vrije trap van Jorben Nieuwenhuis en speelde de Groninger defensie daarna keer op keer aan flarden. Tot meer goals leidde dat echter niet. Vlak vóór rust kwam Pelikaan langszij via een vrije trap van routinier Omar Kavak. En in de tweede helft werd het zelfs 2-1 door een omhaal van Jeroen Haan. Berkum kon dat niet meer ombuigen en mocht niet mopperen dat keeper Huib Veurink nog een penalty van Kavak stopte.

In de maanden daarna viel er echter weinig meer te vieren voor Pelikaan, dat in de volgende 14 wedstrijden nog maar één andere overwinning boekte. Voor de eerste periode bleef de schade nog beperkt, maar in de vijf duels daarna pakte de ploeg maar één punt. Tijdens de laatste wedstrijd vóór de winterstop leek er trouwens meer in te zitten. Bij DETO stond het team van trainer Robbie Wentink, die na dit seizoen vertrekt, lang op 2-2 maar in blessuretijd werd het alsnog 3-2. Pelikaan ging daarna wéér met lege handen naar huis. De Groningers staan nu onderaan de ranglijst van de 4e Divisie D, al zijn de verschillen met de concurrentie nog klein.

Hechte verdediging

Berkum kijkt overigens ook niet met plezier terug op de afsluiting van de eerste competitiehelft.  Want toen gingen de Zwollenaren in eigen huis met 1-2 onderuit tegen MASV. De bezoekers zetten een uiterst hechte verdediging neer en kwamen kort vóór en na rust op 0-1 en 0-2. Berkum kwam er daarna simpelweg niet meer door en kon pas in de extra tijd een eretreffer van Alex van Hoesel bijschrijven.

In de winterstop kwam de equipe van trainer Eduard Lindeboom in de oefenduels heel wat beter voor de dag. Eerst werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen derdedivisionist Staphorst, waarbij Berkum lange tijd zelfs het betere spel liet zien en pas kort voor het slot de overwinning uit handen gaf. Afgelopen zaterdag wonnen de Zwollenaren met 3-1 van de sterke eersteklasser Batavia ’90, waarbij Berkum vooral vóór rust de lakens uitdeelde.
Berkum staat nu op de 10e plek van de 4e Divisie D en wil tegen Pelikaan niet alleen hogerop, maar is ook méér dan gebrand op revanche. Hun tegenstander heeft de punten echter ook hard nodig en zal zich zeker niet eenvoudig laten slachtofferen.

De wedstrijd Berkum-Pelikaan S wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Christiaan Donners, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.