Nieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO Regenboogzebrapad Zwolle prijkt voor ingang station Zuidzijde

Zwolle – Na steden als Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Tilburg heeft nu ook Zwolle een regenboogzebrapad. Pal voor de ingang van de stationstunnel van Zwolle prijken de kleuren paars, blauw, groen, geel, oranje en rood op het wegdek van de Hanzelaan. Een plek waar dagelijks duizenden studenten de oversteek maken. Zaterdagochtend op de dag van de Gaypride in Amsterdam werd het officieel onthuld met een photoshoot a la de de beroemde Beatles Zebrapad albumcover.

 

Het initiatief komt van de gemeenteraadsleden Patty Wolthof van de PvdA en Claudia Verburggen van D66. Het zogenaamde gaybrapad moet aanzetten tot nadenken. Iedereen die over het zebrapad heen loopt moet zich af vragen waarom het er ligt. Zwolle is één van de regenbooggemeenten in Zwolle. Acceptatie van LHBT-ers staat dan ook hoog op de agenda.

Iedereen moet in Zwolle zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen werden zaterdag, op de dag van de Gaypride 2016, gehesen bij veel binnenstad winkeliers in Zwolle om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare aanmoediging van winkeliers en de gemeente voor LHBT-inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten. Zaterdagmiddag deed de Zwolse Loveboat mee met de Canal Pride in Amsterdam.

Het regenboogzebrapad is geen officieel zebrapad omdat het niet voldoet aan de eisen uit de wegenverkeerswet. Toch verwacht Patty Wolthof van de PvdA weinig problemen omdat automobilisten op dit punt toch al stoppen en voorzichtig zijn als grote groepen studenten oversteken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button