Nieuws uit ZwolleProgramma'sSportVoorpagina

VIDEO Reddingsbrigades zwemmen met veel lol de Zwolse Avondmarathon

Zwolle – Zes uur lang estafette zwemmen in zwembad De Vrolijkheid. Dat is een enorme prestatie, maar de leden van de reddingsbrigades, draaiden hun hand er niet voor om. Zaterdagavond organiseerde de Reddingsbrigade in Zwolle voor de vierde achtereenvolgende keer de Zwolse Avondmarathon.

De zes uur durende zwemmarathon werd gehouden in zwembad De Vrolijkheid en kende deelnemers uit het hele land. In totaal deden er elf deelnemende teams mee, die onder andere afkomstig waren uit Raalte, Deventer, Noordwijk, Bergen op Zoom en uiteraard Zwolle.

De ploegen kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld waarbij zoveel mogelijk zwemkilometers gemaakt moesten worden. Daarnaast was er het vaste ‘Zwols Kwartiertje’. Een kwartiertje dat in Zwolle 20 minuten duurt. Bedoeld om de aanwezige Brabantse reddingsbrigades te laten zien dat er in Zwolle toch ook echt carnaval gevierd wordt.

Het Zwols kwartiertje startte met het Zwolse volkslied. De zwemmers mochten zwemvliezen aan.
Zo konden ze in het zwols kwartiertje ( 20 minuten) meer meters afleggen. En dat onder het genot van menig carnavalskrakers die de zwemmers met de grote flippers nog sneller vooruit stuwden.

Rond 12 uur vanacht wordt bekend welke ploeg gewonnen heeft.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button