Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Recordpoging stationspiano’s bespelen door Hans Jansen

Zwolle – Afgelopen dinsdag 22 mei ging Zwolse stationspianist Hans Jansen in sneltreinvaart langs alle stationspiano’s om zijn muzikale talent ten gehore te brengen. Zijn reis begon in Maastricht, en vanaf daar probeerde hij alle stations waar een piano staat aan te doen om uiteindelijk in Leeuwarden te eindigen.

Hans Jansen

Na zijn optreden in de stationshal met Wicked Game werd de Zwolse stationszanger- en pianist een regelrechte hit op social media. Daarna werd hij gevraagd voor diverse interviews en om op te treden bij een aantal grote radiozenders, onder andere in het programma van Giel Beelen bij Veronica 103FM. Onlangs heeft hij ook de nieuwe stationspiano van Zwolle in gebruik genomen.

Hij draagt #PublicPianoNS een warm hart toe: “Het heeft mij veel goeds gebracht”.

Voor iedereen

De openbare piano’s op de stations zijn toegankelijk voor iedereen. Dit heeft op stations al vaak voor leuke verassingen gezorgd. NS heeft (soms in samenwerking met andere partijen) ondertussen op 16 stations in Nederland een piano staan. De piano’s hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten leuk te maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button