Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[VIDEO REACTIES] PEC Zwolle pakt 0 – 1 overwinning bij Willem II

PEC Zwolle houdt de traditie in Tilburg in ere. Voor de derde keer op rij wint de Zwolse formatie met minimale cijfers van Willem II (0-1). Een van richting veranderde vrije trap van Ouasim Bouy is voldoende voor de ploeg van trainer Ron Jans. ,,We hebben een geweldig resultaat geboekt. Nu al hebben we zeven punten uit vier uitwedstrijden, het kan een mooi seizoen worden.”

PEC Zwolle kwam vlak voor rust op voorsprong. Een vrije trap van Bouy verdween achter doelman Kostas Lamprou, omdat Guus Joppen de bal nog van richting veranderde. Het was een opsteker voor Zwolle, dat na een rommelig eerste half uur steeds beter in de wedstrijd kwam. ,,We werden wat rustiger aan de bal”, vond trainer Jans. In die fase hadden beide ploegen een enorme kans. Lars Veldwijk stuitte, na een voorzet van Sheraldo Becker, op doelman Lamprou. Aan de andere kant was het Nick van der Velden die op doelman Mickey van der Hart stuitte.

In de tweede helft was het Zwolle dat beter opende en kansen kreeg op de 0-2. Zo was Veldwijk uit de draai gevaarlijk, maar zijn schot met links belandde in de handen van Lamprou. Ook Ryan Thomas had de mogelijkheid, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt door de Griekse doelman. ,,In de tweede helft bleven we druk zetten, daar had Willem II het moeilijk mee”, vond Jans. Doordat Zwolle naliet om vaker te scoren, bleef het tot de laatste seconden gevaarlijk. Daardoor moest Mickey van der Hart nog handelend optreden op een vrije trap van Funso Ojo. ,,Ja, dit is een lekker resultaat. We hebben het goed gedaan en de nul gehouden. Dat is altijd goed”, constateerde de doelman tevreden.

Na de interlandperiode komt PEC Zwolle weer in het eigen IJsseldelta stadion in actie. Op zondag 18 oktober wordt er om 16.45 uur afgetrapt tegen Vitesse.

Willem II – PEC Zwolle 0-1 (0-1).
Toeschouwers: 11.500
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten: Bouy, Lam, Becker (PEC Zwolle)

Willem II: Lamprou, Van der Struijk, Dries Wuytens, Stijn Wuytens, Ligeon (27. Joppen), Haemhouts (69. De Jong), Ojo, Van der Velden, Falkenburg, Andersen, Nemec (79. Braber)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker, Bouy (69. Brama), Becker, Marinus (88. El Hasnaoui), Thomas (76. Menig), Veldwijk