Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Video – Provinciefestival liet publiek kennis maken met beleidsterreinen provincie

Zwolle – Zaterdag vond voor de eerste keer het Provincie Festival plaats in en rondom het provinciehuis in Zwolle. Bezoekers konden in het provinciehuis en het nabijgelegen Park de Wezenlanden zien wat de provincie allemaal doet en wat haar rol is binnen de democratie.

Werk in de provincie

In het park lieten veel diensten zien hoe ze hun werk uitvoeren in de provincie. De bezoekers konden een kijkje nemen in de XXL bus van busmaatschappij Syntus of een emmertje zout scheppen bij Rijkswaterstaat die het strooiprogramma op de provinciale wegen uitvoert. Ook waren er culturele projecten te zien die subsidie krijgen van de provincie. Binnen was veel aandacht voor democratie met een expositie en een voorbeeld zitting van de Provinciale Staten.

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten: ‘Democratie is een groot goed, het is niet vanzelfsprekend. Tijdens het Provincie Festival willen wij iedereen kennis laten maken met de democratie in al haar facetten. Hoe kun je invloed uitoefenen en je stem laten horen, hoe worden besluiten genomen en wie zijn mijn volksvertegenwoordigers? Tijdens het Provincie Festival geven we op al deze vragen antwoord.’

Dag van de Democratie

Het Provincie Festival vond plaats in het kader van de Dag van de Democratie. Elk jaar wordt in Nederland in september de Dag van de Democratie gehouden. Deze dag biedt gemeenten en provincies een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten. Kijk voor andere deelnemers en meer informatie over de Dag van de Democratie op www.prodemos.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button