Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – PROTO Festival krijgt audiovisuele voorproef met mini-filmfestival

Zwolle – Het Fraterhuis in Zwolle vormde vandaag het decor voor een uniek mini-filmfestival, georganiseerd als opwarmer voor het PROTO Festival dat volgende week van start gaat. Studenten van diverse mbo- en hbo-instellingen in Zwolle presenteerden hun eindexamenproducties aan het publiek.

De audiovisuele- en animatiestudenten van Landstede, Deltion, artEZ en Cibab toonden hun creaties, variërend van korte films en documentaires tot artistieke animaties. “We zijn erg trots op wat onze studenten maken en willen dit graag aan een breed publiek laten zien,” aldus Jan Borgert, docent Mediaredactie bij Landstede. “Het Fraterhuis is de perfecte locatie hiervoor en het is natuurlijk super tof  voor de studenten om hier hun film te laten zien.”

Een van de eindexamenproducties op het festival was een documentaire van Kevin Odink, een student van het Deltion College. Zijn project volgt een gepassioneerde autoliefhebber die een zeldzame Japanse auto ophaalt uit Engeland. “Ik wilde een persoonlijk verhaal vastleggen over de opkomende populariteit van Japanse auto’s,” vertelt Odink. “Het verhaal is eigenlijk ontstaan toen ik een vriendin leerde kennen die spontaan geïnteresseerd was in auto’s. Zelf heb ik een grote liefde voor autoproducties, het filmen en fotograferen van auto’s.” vertelt Odink.

Het verhaal is eigenlijk ontstaan toen ik een vriendin leerde kennen die spontaan geïnteresseerd was in auto’s. Zelf heb ik een grote liefde voor autoproducties, het filmen en fotograferen van auto’s. Kevin Odink, student Deltion College

 

Tekst gaat verder onder de foto

© rtvfocuszwolle

“Ik dacht, als ik dit eens vastleg, heb ik een leuk verhaal, iets wat ook aansluit bij mijn expertise.” Het resultaat werd een spannende mini-documentaire waarbij je het verhaal in wordt getrokken door de hoofdpersoon die vertelt over haar avontuur om een Japanse auto aan te kopen in Engeland. De mooie shots en animaties maken het verhaal compleet.

Het mini-filmfestival toonde ongeveer dertig films, waarvan de meeste korter waren dan vijf minuten. Dit evenement is als een pilot opgezet,  met de hoop om het volgend jaar uit te breiden.

Van woensdag 26 t/m zondag 30 juni vindt in Zwolle de zevende editie van PROTO Art & Design Festival plaats: Een expositie in en rond Academiehuis de Grote Kerk met werk van ruim 150 studenten van ArtEZ, Cibap, Deltion, Landstede, Windesheim en Zone College en een groot aantal creatief professionals èn een groot aantal events waarvan meerdere in de Spoorzone.
Rectificatie Video: de achternaam van de docent Mediaredactie Landstede is Borgert in plaats van Borgers.

© rtvfocuszwolle

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren