Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Predicaat Hofleverancier voor wegrestaurant De Lichtmis

Zwolle – Dinsdagavond reikte Commissaris van de Koning Andries Heidema het predicaat Hofleverancier uit aan wegrestaurant De Lichtmis in Zwolle. Samen met burgemeester Peter Snijders overhandigde hij het Koninklijk wapenschild aan eigenaar Peter Huisman.

Brand

Door de brand in 2020 kon het 125-jarig bestaan van De Lichtmis niet worden gevierd en werd ook de uitreiking van het predicaat uitgesteld. Bij de officiële uitreiking op de huidige noodlocatie presenteert het bedrijf de nieuwbouwplannen.

Familiebedrijf

Wegrestaurant De Lichtmis is een toonaangevend familiebedrijf waar inmiddels de vijfde generatie aan het roer staat. Het bedrijf is sinds jaar en dag in Zwolle gevestigd en heeft zich ontwikkeld van een kruidenierswinkel naar café en wegrestaurant. Al jaren is het strategisch gelegen restaurant een begrip in de chauffeurs- en vervoerswereld.

Predicaat

Het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ kan worden toegekend aan bedrijven van het midden- en kleinbedrijf die 100,125 jaar of langer bestaan en die zich onderscheiden. Vorig jaar kreeg Kookwinkel Oldenhof het predicaat uitgereikt ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren