Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle weet na Sparta weer wat winnen is

Verslaggever: Evert Jan Pasman

Zwolle – Aan de slechte reeks van PEC is vanavond gelukkig een eind gekomen. In een niet al te spectaculaire maar zeker niet slechte wedstrijd, wonnen de mannen van van ’t Schip met 2-0. Partyszek kwam wederom tot scoren en lijkt zijn vorm dip kwijt te zijn. Door de winst schuift PEC op naar plek 6 boven Vitesse.

Nog niet eens alle supporters zaten op hun stoeltje maar degene die wel aanwezig waren konden na 2 minuten al van de banken. Met een bekeken kopbal in de verre hoek zette Mohktar de stand op 1-0. Dit beloofde een leuke avond te worden, en dat werd het ook zeker. Sparta deed in het begin wat terug via Kramer. Die kreeg, zowel in de tiende als in de vijftiende minuut twee grote kansen om de stand op gelijke hoogte te brengen. Tweemaal stond zijn vizier niet op scherp. De rest van de eerste helft kabbelde voort zonder grootste kansen of spel. PEC had duidelijk overwicht maar dit resulteerde nog niet in kansen. Dit zou de tweede helft wel anders zijn.

De tweede helft begon met een kansenregen aan beide kanten. Eerst kwam Kramer een teenlengte tekort na een voorzet van Ahannach en even later toen hij wel dacht te hebben gescoord, werd zijn doelpunt afgekeurd. Ook aan de kant van PEC lagen er kansen, zo vloog een voorzet van Ryan Thomas onbedoeld op de lat boven keeper Huth en had Partyszek eerder al een kans. Zijn volley werd simpel gevangen door de keeper van Sparta.

Diezelfde Huth ging na ruim een uur spelen opzichtig in de fout en schonk PEC de gewenste 2-0 voorsprong. Na wat laconiek rondspelen achterin schoof de doelman de bal zomaar in de voeten van Partyszek die zich niet bedacht en direct op doel vuurde. Dit deed de spits feilloos (2-0). Het is mooi om te zien dat Partyszek steeds beter in zijn vel lijkt te zitten en dit resulteert in doelpunten. Houdt dit vol Piotr!

In het restant van de wedstrijd vond PEC het wel best en Sparta kon geen echte vuist meer maken. Zodoende zakt de ploeg van Dick(ie) Advocaat naar plek 17 en kan PEC weer naar boven kijken en zijn de play-offs gewoon binnen handbereik.

Volgende week treedt PEC aan in Kerkrade tegen Roda JC. De ploeg uit Kerkrade staat laatste en vecht voor haar laatste kansen. PEC kan daarentegen bij winst op koers blijven voor de play-offs.

Bron: PEC.NU