Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

(Video) PEC Zwolle vechtend ten onder in Eindhoven

PEC Zwolle heeft het kalenderjaar 2015 afgesloten met een nederlaag. Op bezoek bij PSV speelt Zwolle uitstekend na een snelle 2-0 achterstand. Genoeg voor een resultaat is het niet (3-2). ,, Ik vond het leuk om naar te kijken. Sneu voor ons dat het zo eindigt. Complimenten, zeker voor Lars Veldwijk en Boy de Jong”, vertelt trainer Ron Jans.

Na amper een kwartier spelen leek PEC Zwolle een zware avond tegemoet te gaan. Zwolle begon nog wel aardig, maar twee keer was Gaston Pereiro de Zwolse defensie te slim af. Bij de openingstreffer stond hij geheel vrij om een voorzet van Jurgen Locadia binnen te werken. Niet lang daarna draaide hij knap weg van Trent Sainsbury, om vervolgens beheerst af te ronden. Zwolle had voor die 1-0 wel een kans via Lars Veldwijk en Stef Nijland, maar de bal belandde uiteindelijk in de handen van PSV-doelman Jeroen Zoet. ,,We zaten op de bank al te praten wat we zouden aanpassen in de rust. Dat bleek uiteindelijk niet nodig”, vertelde trainer Ron Jans.

De ommekeer kwam in het laatste kwartier voor rust. Eerst moest na een half uur spelen Kevin Begois nog gewisseld worden. De Belgische doelman had last van zijn kuit en kon niet verder. Zijn vervanger, Boy de Jong, maakte daardoor zijn debuut in het betaalde voetbal. De Jong maakte een prima indruk, zoals heel Zwolle in dat laatste kwartier voor rust sterk speelde. PEC Zwolle kreeg vijf minuten voor rust een strafschop, omdat Hector Moreno een voorzet van Kingsley Ehizibue met de hand beroerde. Aanvoerder Bram van Polen schoot de bal prima achter doelman Zoet. Niet veel later was het Veldwijk die het mooiste doelpunt van de avond scoorde. Een prima assist van Van Polen, een bal van achteruit, schoot Veldwijk vol vuur achter de PSV-goalie.

Ook in de tweede helft bood PEC Zwolle de thuisploeg goed weerstand. Via onder meer Queensy Menig hadden de bezoekers een aantal prima mogelijkheden, maar doelman Zoet stond steeds op de juiste plaats. ,,Ik was gevaarlijk met een aantal goede dribbels. Aan mijn schoten moet ik na de winterstop gaan werken”, vond de Ajax-huurling. Aan de andere kant keepte Boy de Jong prima. Hij kon echter niet voorkomen dat PSV-aanvoerder Luuk de Jong een kwartier voor tijd raak kopte. De bal was niet perfect geraakt, maar ging wel in de kruising. In de slotfase probeerde Zwolle het nog wel, maar een resultaat leverde het niet op. ,,Ik ben zo trots op de ploeg. We hebben het uitstekend gedaan”, vond trainer Jans.

PEC Zwolle gaat genieten van twee weken rust. Daarna wacht een trainingskamp in Spanje. Op zaterdag 16 januari hervat PEC Zwolle de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

PSV – PEC Zwolle 3-2 (2-2).
Toeschouwers:  34.000
Scheidsrechter:  Higler
Gele kaarten:  Moreno, Brenet (PSV), Ehizibue, Nijland, Bouy, Sainsbury (PEC Zwolle)

PSV: Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Brenet; Hendrix (73. Lestienne), Guardado, Pröpper; Pereiro (89. Schaars), Luuk de Jong, Locadia (61. Narinsgh)

PEC Zwolle: Begois (32. Boy de Jong), Marcellis, Sainsbury, Bouy, Van Polen, Ehizibue, Brama, Hebling (71. Marinus), Menig, Veldwijk, Nijland

7. Pereiro 1-0
15. Pereiro 2-0