Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | PEC Zwolle te sterk voor hekkensluiter

Zwolle – PEC Zwolle heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt op De Graafschap. Twee treffers van Stef Nijland zijn voldoende om de hekkensluiter van de eredivisie te verslaan (2-1). ,,De eerste helft was echt goed, na rust was het moeilijker. Ik ben opgelucht, maar het gaat om winnen”, vertelt een opgeluchte trainer Ron Jans.

Zwolle begon met Bart van Hintum en Wout Brama in de basis, zij waren weer fit na blessureleed. Door een schorsing was Ouasim Bouy niet van de partij, eerder haakte Rick Dekker door een blessure al af. De thuisploeg begon scherp aan het duel en stond na een half uur spelen al met 2-0 voor. Eigenlijk had de score nog verder op moeten lopen, maar Lars Veldwijk stuitte op De Graafschap-doelman Hidde Jurjus.

De spits was wel twee keer de aangever bij de treffers van Nijland. Bij de eerste kreeg Veldwijk de bal cadeau van tegenstander Bryan Smeets. Veldwijk liep richting doel en gaf breed op de meegelopen Nijland. De 2-0 was een plaatje. Een lange bal van Bart Schenkeveld werd met de borst door Veldiwjk klaargelegd. Nijland roste de bal strak in de kruising. ,,Een bekroning voor onze goede fase”, vond Jans.

In de tweede helft speelde Zwolle nauwelijks meer grote kansen bij elkaar. De Graafschap werd wat brutaler en kwam zelfs tot scoren. Invaller Nathan Kabasele ontsnapte aan de aandacht van de Zwolse defensie en schoot de bal beheerst langs keeper Mickey van der Hart. Vanaf dat moment bleven de Superboeren de bovenliggende partij. De thuisploeg beperkte zich tot tegenhouden en dat lukte wonderwel.

De Graafschap had nog wat pogingen vanuit de tweede ;ijn en werd gevaarlijk via corners, inworpen en vrije trappen. ,,Ik ben wel opgelucht, maar het gaat uiteindelijk om winnen”, vertelde Jans. Door de zege blijft PEC Zwolle meedoen om de play-offs om Europees voetbal. ,,Ondanks dat we wat spelers missen, blijven we meedraaien. Hopelijk lukt dat tot het einde van het seizoen.”

Volgende week zaterdag wacht om 18.30 uur de Overijsselse derby met FC Twente in Enschede.

PEC Zwolle – De Graafschap 2-1 (2-0)

Toeschouwers: 12.250
Scheidsrechter: Van de Graaf

Opstellingen:
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama, Nijland (80. Van Polen), Ehizibue (83. Tanda), Marinus, Menig Veldwijk

De Graafschap: Jurjus, Will, Propper, Van de Pavert, Tesselaar, Diemers (46. Kabasele), Tarfi, Smeets (80. Parzyszek), El Jebli (71. Koolhof), Peters, Vermeij

Scoreverloop:
23. Nijland 1-0
32. Nijland 2-0
67. Kabasele 2-1

 

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button