Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle sluit goede voorbereiding sterk af

Zwolle – Zaterdag speelde PEC Zwolle de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In het eigen MAC3PARK stadion namen de mannen van trainer/coach John van ’t Schip het op tegen eerstedivisionist RKC Waalwijk.

Het initiatief lag vanaf de eerste minuut bij de thuisploeg. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Zo schoot Vito van Crooij de bal van dichtbij tegen Etienne Vaessen, terwijl dezelfde doelman ook een knap antwoord had op een raket van Zian Flemming. Zijn inzet vloog via de vingertoppen van Vaessen tegen de lat. Na een paar hachelijke situaties uit hoekschoppen, werd de ban na 26 minuten gebroken. Via een vlot lopende aanval kwam de bal bij Van Crooij, die feilloos raak schoot in de bovenhoek. De Blauwvingers hebben de smaak te pakken en zetten na de openingstreffer met succes door. Dirk Marcellis stoomt op van achteruit, krijgt de bal via een goede combinatie weer terug, maar ziet zijn schot gesmoord. De rebound echter, is voor Denis Genreau die de bal onberispelijk binnenschiet.

Het wedstrijdbeeld is ook na rust hetzelfde. PEC Zwolle heeft de bal en zoekt naar ruimte om te voetballen. Dit lukt bij vlagen goed en zo weten de Zwollenaren enkele mogelijkheden bij elkaar te spelen. Alleen hebben Mike van Duinen, Genreau en de ingevallen Younes Namli het vizier net niet op scherp. Dit overwicht weet PEC Zwolle in de laatste minuut te bekronen met een derde treffer. Clint Leemans schiet een strafschop beheerst raak en zet zo een punt achter een geslaagde voorbereiding van de Zwollenaren.

Vrijdag wacht de eerste wedstrijd in de competitie. Om 20.00 uur is sc Heerenveen de tegenstander in het MAC3PARK stadion. De kaartverkoop voor de publieke tribunes loopt inmiddels storm. Er zijn nog slechts 400 kaarten beschikbaar. Wil jij er vrijdag bij zijn, wacht dan niet langer en schaf vandaag jouw kaart aan in de online ticketshop. Een entreebewijs kost voor deze wedstrijd slechts €10,- voor volwassenen en €7,50 voor jeugd tot en met 16 jaar.

Wedstrijdstatistieken

PEC Zwolle – RKC Waalwijk 3-0 (2-0)

Scoreverloop:

’26 1-0 Van Crooij

’32 2-0 Genreau

’90 3-0 Leemans (penalty)

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Lachman, Marcellis, Van Polen, Leemans, Thomas, Genreau (’60 Namli), Flemming, Van Duinen (’78 Hamer) en Van Crooij.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Ndefe, Van Weert, Quasten, Mulder, Maatsen, Hansson, Bilate, Baggerman en Walian.

Gerelateerde artikelen

Back to top button