Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

(Video) PEC Zwolle pakt punt tegen Vitesse

PEC Zwolle heeft een verdienstelijk gelijkspel geboekt op bezoek bij Vitesse in Arnhem (1-1). De Zwolse spelers hadden na afloop echter het gevoel dat er misschien wel meer in had gezeten dan een punt. ,,Gezien het spelbeeld hadden we hier moeten winnen”, vindt spits Lars Veldwijk.

Zwolle begon met Sheraldo Becker en Gustavo Hebling in de basis, dit ging ten koste van Queensy Menig en Wout Brama. De formatie van trainer Jans had het in de beginfase wat lastig met Vitesse, maar kwam daarna steeds beter in het spel. Via de omschakeling kreeg Zwolle een drietal grote mogelijkheden. De grootste was na een klein half uur spelen voor Lars Veldwijk. De spits kon, na een lange bal van Ouasim Bouy, doorlopen richting het doel van Vitesse. Maikel van der Werff trok echter aan de noodrem en haalde de Zwolse spits neer.

Scheidsrechter Janssen en zijn assistenten beoordeelden het niet als een strafschop en lieten doorspelen. ,,Ik begon aan mijzelf te twijfelen, maar gelukkig zeiden mensen die de beelden hadden teruggezien dat mijn gevoel klopte. Het was een strafschop”, vertelt Veldwijk. In die fase had Zwolle via Hebling (schot gekraakt door Kevin Diks) en Sheraldo Becker een aantal prima mogelijkheden, die geen treffer opleverden. Bij Vitesse was Renato Ibarra in de beginfase een aantal keren gevaarlijk, maar doelman Mickey van der Hart redde bekwaam. ,,Na de eerste twintig minuten was ik heel tevreden, we waren gelijkwaardig aan Vitesse”, vertelt PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

Halverwege de tweede helft werd er wel gescoord door Zwolle, zij het eerst in eigen doel. Bram van Polen zag plots een harde voorzet van Renato Ibarra op hem afkomen, omdat hij meeliep met de mee opgekomen Diks. ,,Die bal was zo hard, daar viel weinig meer aan te doen”, herinnert de aanvoerder zich het moment nog. De bal ging daardoor via Van Polen het Zwolse doel in.

Lang had de ploeg van Jans niet nodig om zich te herpakken. Dirk Marcellis stond op de juiste plaats om de 1-1 in het doel te schieten. In de fase daarna had Zwolle via Stef Nijland nog een aardige mogelijkheid om zelfs de 1-2 te maken. Doelman Room voorkwam dit echter. Ook het Arhemse slotoffensief leverde niets op, waardoor de beide ploegen het moesten doen met een punt. ,,Er had meer ingezeten”, vinden zowel Van Polen als Veldwijk. ,,Ik ben tevreden over onze teamprestatie. Als we hadden gekregen waar we recht op hadden, had het nog beter kunnen zijn”, aldus Jans.

Komende zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie. In het IJsseldelta stadion wordt er om 19.45 uur afgetrapt tegen FC Groningen.

Vitesse – PEC Zwolle 1-1 (0-0).
Toeschouwers: 14.876
Scheidsrechter: Janssen
Gele kaarten: Kruiswijk (Vitesse), Brama (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Vitesse: Room, Diks, Van der Werff, Kruiswijk, Ota, Nakamba, Yeini (79. Oliinyk), Vako, Ibarra, Solanke (66. Dauda), Brown (79. Baker)

PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Van Polen, Dekker (74. Van Hintum), Hebling (41. Brama), Ehizibue, Nijland, Becker (71. Menig), Veldwijk

Scoreverloop:
66. Van Polen (eigen doel) 1-0
68. Marcellis 1-1

 

Bron: PEC Zwolle, PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button