Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video- PEC Zwolle pakt eerste punten van het seizoen

Zwolle – Zonder oudgedienden Marcellis, Boer en de gepasseerde van Polen heeft de ploeg van John van ’t Schip de eerste 3 punten binnen. In een draak van een wedstrijd wisten de Zwollenaren na ruim een uur voetballen het net te vinden en een 0-1 voorsprong te verdedigen.

In deze zondag lunchwedstrijd start PEC wederom zonder de geblesseerde Marcellis en Boer. Maar de schreeuw om een nieuw fris PEC lijkt gehoord te zijn en ook Bram van Polen start niet in de basis en is door van ’t Schip gepasseerd. Na een rommelige beginfase probeert PEC met aanvallende drang het initiatief te nemen in de wedstrijd. De ploeg start gretig en van Duinen speelt zich in de 7e minuut vrij en test keeper Padt.

Vlak daarna volgt de eerste kans Groningen, oud PEC speler Warmerdam gaat 1 op 1 richting het Zwolse doel maar Mickey van der Hart is hem de baas. Dit lijkt Groningen wakker te schudden en de ploeg wordt meerdere malen gevaarlijk, mede door onrustig en onwennig verdedigen van PEC.

Kingsley kent wederom een moeilijke wedstrijd en heeft houden en keren met zijn directe tegenstander Warmerdam. In de 28e minuut is Warmerdam weer dichtbij de openingsgoal, maar weer is Mickey hem de baas. Het nieuwe PEC probeert het wel maar kan de flow van vorige week nog niet pakken, ze weten de opbouw van FC Groningen te verstoren maar aanvallend kunnen ze geen vuist maken. Mike van Duinen wordt te weinig gevonden en het middenveld weet geen 2e bal te winnen.

Genreau is nog te licht in zijn duels en wordt vaak met speels gemak opzij gezet waardoor hij andere middelen moet inzetten om te winnen. Dit levert hem een gele kaart op en richting einde 1e helft solliciteert hij naar een 2e. De ploegen gaan na een matige wedstrijd met 0-0 de kleedkamer in.

Nieuwe aanwinst Scamacca debuteert in het shirt van PEC en mag in de 2e helft invallen voor de op scherp staande Genreau. PEC gaat voor de aanval! Na 8 minuten spelen grijpt van ’t Schip nogmaals in op het middenveld en Bouy maakt zijn rentree in de plaats van Leemans. Na een kwartier spelen is het nog altijd een draak van een wedstrijd maar net als het lijkt dat Groningen de wedstrijd controleert is het een verdedigende fout waar van Duinen van profiteert. Hij stevent af op het doel, ziet zijn schot gekeerd maar Vito van Crooij ramt de rebound in het netje, 0-1 PEC. De Zwollenaren willen doordrukken en na een goede actie van Namli dwingt spits Scamacca Padt tot een redding.

Er volgt een rommelige fase waarbij er meer ruimte komt voor PEC en de noordelingen opportuun gaan spelen. Dit resulteert tot een bal voorlangs bij Zwolle, gelukkig komen we met de schrik vrij. Met nog 8 minuten te gaan verlaat Namli het veld en komt Hamer erin. De trainer kiest ervoor om de voorsprong met hand en tand te verdedigen.

Het wordt een zenuwslopende eindfase, Groningen zet alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar het geluk is aan Zwolse zijde. Ook Mickey van der Hart bewijst in zijn tweede wedstrijd dit seizoen dat hij gegroeid is en zijn doel tot op de blessure tijd schoon houdt. Van Duinen komt nog goed weg met een domme actie, waarbij hij een knietje uitdeelt in een dode spel moment. Opstootjes volgen omdat de Groningers de frustratie niet de baas zijn en Lam een uitbraak stopt door aardig aan de noodrem te trekken. De seconden tikken weg…en dan fluit de scheidsrechter voor het einde.

Hoe slecht de wedstrijd dan ook is…3 punten is 3 punten. Enige dikke voldoende is in mijn ogen voor van der Hart en Lam. Maar laten we verder bouwen met deze selectie en het nieuwe PEC zonder de oudgedienden, de kans geven om te groeien. Daar heeft van ’t Schip een extra weekend voor aangezien we volgende week zonder eredivisie voetbal moeten doen. Het weekend erop de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Vitesse.

Bron:PEC.NU