Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

VIDEO – PEC Zwolle grasmeester: ‘balsnelheid en grip waren goed’

Zwolle – De eerste wedstrijd op de nieuwe grasmat zit er op. Verslaggever Evert Jan Pasman van RTV Focus Zwolle sprak met de nuchtere en tevreden PEC Zwolle grasmeester Alfred Meiberg.

Pasman (P): De eerste wedstrijd op het nieuwe gras is gespeeld.  Hoe voelt dat?

Meiberg (M): Het  voelt lekker. We zijn eindelijk weer begonnen na wekenlang bezig te zijn geweest met de grasmat. Het is goed verlopen en er is bijna geen speelschade. Alleen is het gras optisch wat minder omdat we het net behandeld hebben. We werken naar de competitie toe. Ik ben verder wel content met hoe de wedstrijd vergaan is.

 Volgens Thomas Lam rolde de bal prima, en daar gaat het toch om?

Ja, hij is vlak en de balsnelheid was goed. Het zelfde geldt voor de grip. De spelers waren tevreden.

Foto © Hans Smit

De kleuren zijn nog niet helemaal mooi groen. Hoe komt dat? 

Klopt, maar dat komt ook omdat we hem wel zwaar gekriebeld hebben en de mat is ook een jaar oud. Door het warme weer moesten we de gebruikelijke handelingen later verrichten. Vandaar dat de mat optisch niet zo groen is. Maar de mat is sterk en we krijgen hem wel groen hoor.

Je bent er wel druk mee, voor de wedstrijd na de wedstrijd en tijdens de rust zie ik jongens lopen!

Ja, we zijn hier met vijf man aan het werk tijdens de wedstrijd en door de weeks.

Wat moet een goede grasmat hebben?

Voeding, vocht, bemesting. Maar vooral wat er zich afspeelt in de grond, dat is voor mij belangrijk, de stevigheid.

Komen er hier in de toekomst ook lampen in?

Jeroen van Leeuwen heeft wel belooft dat wij lampen krijgen, vanaf 1 oktober. Ik denk wel dat het goed komt.  Vooral voor de schaduwkant, de 16 meter, dat is waar de meeste schaduw is en in de doelgebieden. Daar worden de lampen gebruikt voor fotosynthese

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button