Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | PEC Zwolle bekert verder na winst op VVV-Venlo

Zwolle – PEC Zwolle heeft de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi bereikt. In het eigen Mac3Park stadion is de ploeg van trainer Ron Jans te sterk voor eerstedivisionist VVV-Venlo (2-1). Nadat Kingsley Ehizibue en Youness Mokhtar Zwolle op een 2-0 voorsprong schieten, zorgt VVV’er Joey Sleegers ervoor dat het nog een spannende slotfase wordt. ,,Ik had het gevoel dat we oppermachtig waren. Zelfs na de 2-1 kregen we nog kansen op meer”, vertelt Youness Mokhtar tevreden.

Zwolle begon in dezelfde samenstelling als afgelopen vrijdag op bezoek bij Excelsior (0-2 winst). De thuisploeg begon prima en kreeg al in de beginfase enkele mogelijkheden op een doelpunt. Kingsley Ehizibue was het die de score na een half uur spelen opende. Na een voorzet van Calvin Verdonk werd de bal door de aanvaller, met zijn mindere linkervoet, in het doel geschoten. De bezoekers kwamen pas vlak voor rust tot het eerste echte gevaar. Een scrimmage voor het Zwolse doel leverde echter geen doelpunt op.

Begin tweede helft waren de Venlonaren wel dichtbij de gelijkmaker. Een inzet van Joey Sleegers belandde op de paal, de bal sprong terug in het veld. Zwolle diende de bezoekers echter razendsnel van repliek. Youness Mokhtar stond op de juiste plaats om een voorzet van Ehizibue, die nog werd aangeraakt door VVV’er Roel Janssen, in de verre hoek te schieten. In die fase speelde Zwolle nog een flink aantal kansen en mogelijkheden bij elkaar. Zo moest VVV-keeper Delano van Crooij (ex-PEC Zwolle) handelend optreden op pogingen van Mokhtar (vrije trap) en Queensy Menig. Ook zag hij een inzet van Mohtar via de buitenkant van de paal net naast het doel verdwijnen. Daardoor bleef de ploeg van trainer Maurice Steijn geloof houden in een stuntje. Het werd nog een spannende slotfase, toen Joey Sleegers met een lobje Mickey van der Hart verschalkte. Daar ging een fout in de Zwolse opbouw aan vooraf. In het goed gevulde MAC3PARK Stadion hield iedereen de adem in, maar gescoord werd er niet meer. En dus ging PEC Zwolle andermaal in de koker voor de loting voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

Trainer Ron Jans was tevreden met de zege. Ik maak het niet mee dat Zwolle kampioen wordt van de Eredivisie. Je kunt dud maar één prijs pakken, dat weten we hier.

Komende zondag wacht voor PEC Zwolle de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. De aftrap in Zwolle is om 12.30 uur.

PEC Zwolle – VVV Venlo 2-1 (1-0).

Toeschouwers: 12.725
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Janssen, Vito van Crooij (VVV-Venlo)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk (62. Brama), Holla, Warmerdam, Ehizibue (75. Karagounis, Saymak (46. Thomas), Mokhtar, Menig

VVV-Venlo: Delano van Crooy, Korkmaz (67. Dekker), Promes (85. Resida), Janssen, Roseler, Post, Leemans (75. Hunte), Opoku, Sleegers, Vito van Crooij, Seuntjens

Scoreverloop:
29. Ehzibue 1-0
52. Mokhtar 2-0
83. Sleegers 2-1

PEC Zwolle loot thuis tegen FC Utrecht in KNVB Beker

Na de overwinning op VVV-Venlo is er donderdagavond geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. PEC Zwolle is hierbij gekoppeld aan FC Utrecht. Het duel wordt gespeeld in het MAC3PARK stadion op 13, 14 of 15 december.

Gerelateerde artikelen

Back to top button