Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Video – Parkschool wint Grote Zwolse Verkeersquiz 2018; Zuidster heeft mooiste spandoek

Zwolle – De Parkschool is de winnaar van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2018. De finales vonden dinsdag 13 maart plaats in Odeon. Twaalf scholen met leerlingen uit groep 6 gingen hier de strijd met elkaar aan. De Parkschool won al eerder. Ook in 2015 mochten ze de wisselbeker in ontvangst nemen. Vorig jaar was de Duijvencamp de beste in het beantwoorden van de verkeersquizvragen.

Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live, presenteerde de quiz die tot het einde toe spannend bleef. Uiteindelijk werd de Parkschool met 11 punten de winnaar. De Sprankel werd tweede met tien punten en De Octopus veroverde met negen punten de derde plaats. Wethouder Michiel van Willigen reikte de wisselbeker uit. Joost en Jin-Qui van de Parkschool namen deze in ontvangst. Naast de prijs voor de winnaars van de quiz was er ook een prijs voor het mooiste spandoek. Deze prijs ging naar De Zuidster.

‚ÄúGemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk‚ÄĚ, legt wethouder Van Willigen uit. ‚ÄúKinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Als ze leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen, worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.‚ÄĚ

De Grote Zwolse verkeersquiz is dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt door een financi√ęle bijdrage van provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button