Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Paddenstoelenexcursie met Herman Sieben voor leerlingen NT2-onderwijs

Anderstalige kinderen leren Nederlands via les over paddenstoelen

Zwolle – Vrijdagochtend kregen anderstalige kinderen van basisscholen in Zwolle les over paddenstoelen. Bij het vragenuurtje was het even in het Engels maar daarvoor was het toch echt in het Nederlands! Het is één van de manieren om anderstalige kinderen de Nederlandse taal bij te brengen.

Paddenstoelenexpert

De les over paddenstoelen werd gegeven door paddenstoelenexpert Herman Sieben aan de leerlingen van twee groepen NT2-onderwijs. De leerlingen kregen een introductie in de klas waarvoor Herman Sieben verschillende soorten paddenstoelen had meegenomen. Daarna gingen de kinderen zelf -onder leiding van Herman Sieben- op zoek naar paddenstoelen in de plantsoenen rondom de school.

Tekst gaat verder onder de foto

NT2 onderwijs

De leerlingen van het NT2 onderwijs komen uit verschillende landen: Syrië, Turkije, Spanje, Brazilië, Eritrea, Kenia, Tunesië en Cambodja. De groepen zijn heel verschillend samengesteld. Van leerlingen die nog nooit naar school zijn geweest tot leerlingen die al aardig wat onderwijs hebben gehad in hun eigen land of op een AZC school hebben gezeten. Sommige leerlingen zijn net een paar weken in Nederland en anderen al langer. De taal die met de kinderen wordt gesproken is vooral Nederlands en af en toe Engels. Soms vertalen leerlingen die al wat langer in Nederland iets voor een leerling die nog maar kort in Nederland is.

Foto’s onder: Paddenstoelenexpert Herman Sieben geeft les bij een NT2 klas over paddenstoelen – Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button