112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – overval sushi zaak Zwolle in TV programma Plaats Delict

Zwolle – In het opsporingsprogramma Plaats Delict (voorheen Onder de Loep) is de zaak ‘overval I Love Sushi in  Zwolle’ behandeld. Rond kwart over negen kwam een gewapende man de sushi zaak binnen in het winkelcentrum De Dobbe in de wijk Aa-landen. Deze man richtte zijn wapen op de aanwezige klanten en medewerker en eiste geld. Na de overval ging hij er rennend vandoor. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de zaak.

De politie vertelde het volgende in de uitzending van Plaats Delict, het vroegere Onder de Loep: ‘De jongeman kwam de sushi zaak binnen en bedreigde de aanwezige klanten en medewerkers. De zaak is dan eigenlijk al dicht en er staat niemand meer bij de kassa. De overvaller sloeg met een vuurwapen op de balie en schreeuwde dat hij geld wilde. Omdat iedereen op afstand bleef liep de overvaller zelf naar de kassa. Ondertussen laadde hij het vuurwapen door. Een man die dichtbij stond was de klos, hij werd met de achterkant van het wapen op z’n hoofd geslagen. Daarna richtte de overvaller het wapen op andere mensen in de zaak en schreeuwde weer om geld, maar al gauw ontdekte hij dat niemand de kassa open maakte. De overvaller ging er rennend vandoor en verdween in een steegje tussen de apotheek en de Zeeman.’

Signalement

Het gaat om een jongeman, hij heeft een slank postuur. Hij droeg deze avond donkere kleding en had een capuchon over zijn hoofd. Voor zijn mond en neus droeg hij vermoedelijk een bandana.

Getuigen

We doen uitgebreid onderzoek naar de zaak en zijn nog op zoek naar getuigen. Heb je iets gezien dat mogelijk met de overval te maken heeft? Dan spreken we je graag.

Vragen

Wie heeft er meer informatie over deze overval? Weet jij meer? Tip ons dan op 0900-8844, dat kan ook anoniem online via Meld Misdaad Anoniem (MMA) of anoniem op dit telefoonnummer 0800-7000.

Beelden

Ook als je in bezit bent van dashcambeelden of andere camerabeelden waar de overvaller mogelijk opstaat, laat het de politie  dan weten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button