Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Video – Op je knieën door de modder tijdens de Zwolse Mudrun

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Zaterdag was het op sportpark het Hoge Laar een modderig spektakel. De tweede editie van de Zwolse Mudrun vond er plaats. Dat betekende een kans voor jong en oud om zich lekker onder te dompelen in de modder tijdens een sportief evenement. SportService Zwolle organiseert dit samen met de verenigingen Thor (Survival), ZRZV (Roei -en Zeilvereniging), AV PEC1910 (Atletiek), HC Zwolle (Hockey) en de Scouting Hopman Kippersgroep.

Rond de klok van één uur ging de jeugd van start. Daaropvolgend was het tijd voor de Familiy Mudrun, waarbij kinderen samen met hun ouders konden deelnemen. Sportieve voetbalteams, groepen en andere deelnemers konden daarna starten bij de Master Mudrun. Zij konden over een parcours van vier tot vijf kilometer heel wat obstakels nemen. Uiteraard tot groot vermaak van het publiek: “En daar hebben ze zelfs nog voor betaald, om zo door de modder te mogen!” grapte een omstander.

Een modderbad was uiteraard niet de enige hindernis die genomen moest worden. Op de atletiekbaan stonden er hordes opgesteld en moest er worden getijgerd. Een trailer van een vrachtwagen vol met gespannen touwen, even klimmen over een bouwwerk van de scouting, of stappen door wat zwembadjes: het parcours was lekker afwisselend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button