Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Onvergetelijke Sing Along in Zwolle: De Bazuin en Suzan Seegers schitteren

Zwolle – Ze waren even bang dat er niemand zou komen omdat de kwartfinale op TV werd uitgezonden. Maar niets was minder waar. Het Grote Kerkplein in Zwolle stond bommetje vol voor de Sing Along van Harmonieorkest de Bazuin in combinatie met musicalster Suzan Seegers, het Zwols Musical Gezelschap en het Thomas Combo. Het werd een onvergetelijke avond.

Een van de sfeermakers was natuurlijk de gerenommeerde musicalster Suzan Seegers. Bekend van haar prestaties in ‘Op zoek naar Evita’ en haar recente Musical Award-winnende rol in ‘Piaf’, bracht Seegers vele nummers met onder andere een betoverende uitvoering van Edith Piaf’s ‘Non, Je ne regrette rien’. Het plein viel stil en luisterde ademloos toe.

Het feestelijke repertoire bracht het publiek vervolgens in beweging met een meeslepende vertolking van André Hazes’ ‘Ze gelooft in mij’, waarbij de menigte uit volle borst meezong dankzij de lyrics die op een groot scherm werden geprojecteerd. Het energieke ‘We Will Rock You’ van Queen liet het plein swingen, en ook het geliefde ‘Do-Re-Mi’ uit ‘The Sound of Music’ zorgde voor een vrolijke noot.

Medley ‘Les Misérables’ door De Bazuin

Harmonieorkest de Bazuin bracht daarnaast enkele prachtige instrumentale nummers, waaronder een medley uit ‘Les Misérables’. Het was duidelijk dat het orkest zichtbaar plezier had in het optreden, wat ook oversloeg naar het publiek!

Het evenement was het resultaat van maandenlange voorbereidingen. ‘Een echte rollercoaster om alles zo voor elkaar te krijgen’, vertelde de presentator. De leden van De Bazuin zagen er fantastisch uit, gekleed in zwart met veel dames die roze pumps droegen en de heren met roze vlinderstrikjes. Ook de leden van het Zwolse Musical Gezelschap waren geheel in stijl met chique jurken en pakken.

Het werd een onvergetelijke avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

Je kon de lyrics meelezen op een scherm aan de zijkant van het plein © rtvfocuszwolle

Links muscialster Suzan Seegers, rechts Freek van der Heide van het Zwols Musical Gezelschap © rtvfocuszwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren