Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

[VIDEO] Ode aan Bram Vermeulen door rapper Akwasi in Hedon

Akwasi, bekend van hiphop formatie Zwart Licht, maakte voor zijn soloalbum Daar Ergens een reeks liedjes gebaseerd op het oeuvre van de Nederlandse zanger Bram Vermeulen. Samen met o.a. zanger Rob Dekay maar ook Zwolse rapper Typhoon kwamen er zoveel nummers dat er direct een dubbelalbum gevuld kon worden. Akwasi is zaterdag 6 december live te zien in Zwols poppodium Hedon.

Twee jaar geleden ontdekte rapper en theatermaker Akwasi de muziek van Bram Vermeulen. Akwasi vond dat het tijd werd voor Bram, in plaats van Neerlands Hoop collega Freek de Jonge. Door zijn afstudeerproject aan de toneelacademie kwam Akwasi in aanraking met de muziek van Bram. Uit tweehonderd nummers van Bram heeft Akwasi er dertig uitgefilterd en als inspiratie bron gebruikt voor eigen werk. De voorstelling bij zijn afstudeerproject was een succes, mensen waren ontroert, maar er werd ook gedanst en gesprongen. Hierop werd besloten om het album Daar Ergens uit te brengen. Van het album verschenen reeds de singles Een Wedstrijd, Spijt en Pauline.
—————————————————————————————————————–
AKWASI

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 6 december
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 12,50

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, de avondkassa van Hedon en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button