Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video nieuwe waterpomp Schellerhoeve

Woensdagmiddag (24-10-2014 is de nieuwe waterpomp van Wijkboerderij de Schellerhoeve (Zwolle Zuid) in gebruik genomen. Een klein spelend meisje mocht samen met haar opa het lint verwijderen. Daarna pompte een clubje spontane kinderen het eerste water uit de grond, waarna de waterpret kon beginnen.

De waterpomp is onlangs door een bedrijf in de grond geslagen waarna vrijwilligers van de wijkboerderij de waterloop hebben gemaakt uit boomstammen. Er is getracht zo veel mogelijk natuurlijk materiaal te gebruiken. Het water wordt overigens opgepompt vanaf een diepte van 8 meter. Door water van een dieper niveau op te pompen krijg je zeer helder water. Wat overigens wel heel koud was, aldus de kinderen.

De pomp is niet het enige project van de wijkboerderij. Zo is er sinds vorig jaar ook een hut van takken, kunnen mensen en kinderen genieten van de pluktuin met mooie bloemen en kan er binnenkort gebruik worden gemaakt van een overkapt mini-amfitheater. Aan het nieuwe amfitheater wordt deze week verder gewerkt. De eerste laag is al klaar, het tweede en derde niveau moeten nog afgebouwd worden met zand en stenen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button