Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Nieuwe piano station Zwolle ingewijd door Stationspianist

Zwolle – Station Zwolle heeft een nieuwe stationspiano. De vleugel, die er sinds 2018 stond en veelvuldig bespeeld werd, was al een keer vernieuwd en is nu vervangen door een piano.
Hans Jansen, de “Stationspianist”, raakte woensdag officieel als eerste de toetsen. Hij speelde onder andere Streets of London van Ralph Mc Tell. Maar dit keer ging het niet over de straten van Londen maar over de reizigerstunnel van Station Zwolle.

Want de oude vleugel, die sinds 2018 op het station stond en veelvuldig bespeeld werd, is vervangen. Sonja Paauw van de NS vertelt dat de nieuwe piano nodig was vanwege de slijtage aan de oude vleugel. “De oude piano werd zo vaak bespeeld dat de stemmer aangaf dat deze niet meer goed te krijgen was. Vandaar de beslissing om een nieuwe te plaatsen.”

Stationspianist Hans Jansen is gelijk enthousiast over de nieuwe piano. “Hij speelt echt geweldig. Het is weer helemaal fris en alles doet het,” aldus Hans Jansen. “Meestal was er wel wat mis, maar met deze nieuwe is alles weer in perfecte staat. Het is voor mij hier begonnen, van ’s nachts spelen naar viral op YouTube en uiteindelijk mijn eigen theaterprogramma. Hoe leuk is dat?” Hij merkte op dat de positie van de piano in de hal iets is veranderd: “De vleugel stond een kwartslag gedraaid, waardoor ik altijd naar het OV-informatiepunt zong. Dat vonden ze wel eens te hard gaan. Dus nu zing ik de andere kant op, misschien dat dat helpt!”

Hans sloot toepasselijk af met het spelen van de Pianoman. Hoe kan het ook anders!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren