Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Video – De Nacht van de Arbeid: een nieuwe traditie

Zwolle – De PvdA Zwolle heeft een nieuwe traditie in het leven geroepen: de Nacht van de Arbeid.
Voorafgaand aan de 1-mei-viering werden nachtwerkers in het zonnetje gezet door (burger)raadsleden en vrijwilligers. Ze gingen langs bij bedrijven en organisaties waar mensen ’s avonds en ’s nachts werken. Vorig jaar was de eerste keer en omdat dat zo goed beviel trokken ze er dit jaar weer op uit toen het donker werd. De “helden van de nacht” werden geëerd met rozen en taartjes.

Onzichtbare helden

Raadslid Patty Wolthof ging ook dit jaar weer mee. Ze vindt het belangrijk dat er aandacht is voor die toch vaak onzichtbare groep werkende Zwollenaren. Samen met raadslid Mart oude Egbrink, burgerraadslid Selma Hoekstra, statenlid Hans Nooter en vrijwilligers Hilke ten Duis, oud-wethouder Jaap Hagedoorn en Johan van Zwet werden er door heel Zwolle rozen en taartjes uitgedeeld. Wolthof: “We vinden het belangrijk deze groep nachtwerkers even zichtbaar te maken. Hun werk wordt vaak niet gezien, maar zorgt er wel voor dat mensen ook ’s nachts de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dat je ’s avonds nog kunt tanken en dat je brief gewoon de volgende werkdag wordt bezorgd. Zoals Jaap Hagedoorn zo mooi zei tegen de medewerkers van PostNL (vrij naar Gerard Reve): ‘Jullie werk is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.’”

Tips via sociale media

De PvdA ging met twee auto’s de stad in. Via Twitter en Facebook hadden ze gevraagd om tips, welke nachtwerkers in Zwolle echt verrast moesten worden. Zo kwamen ze bijvoorbeeld via een tip bij Trias. Selma Hoekstra, burgerraadslid voor de PvdA Zwolle was voor het eerst mee: “Het is ontzettend leuk om deze mensen te verrassen en het wordt enorm gewaardeerd. Gek genoeg staan nachtwerkers er zelf vaak niet bij stil dat ze toch echt wel iets bijzonders doen. Want het is echt een aanslag op je bioritme en op je sociale leven. Ik ga volgend jaar weer mee!”

Dit jaar is PvdA Zwolle langsgeweest bij:

  • Frion (Pierik)
  • Trias (Aa-landen)
  • BP (IJsselallee)
  • Huisartsenpost
  • Abbott
  • PostNL
  • Hospice
  • De Herberg
  • Esso (Vrolijkheid A28)

Vorig jaar brachten ze tijdens Nacht van de Arbeid een bezoek aan Ambulancedienst RAV IJsselland, De Herberg, Huisartsenpost, Frion (Zuid), Café de Hetebrij en het taxichauffeurs station.

Gerelateerde artikelen

Back to top button